Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO și GALERIE FOTO! Comisarul șef Tomiță Lazăr a fost înmormântat. Nu a fost om care să nu plângă, dar durerea soției și a fiicelor este imposibil de descris


 Comisarul șef Tomiță Lazăr, șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Vrancea, a fost înmormântat astăzi. Șeful mascaților a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, familie, rude, prieteni și colegi, atât din IPJ Vrancea, cât și din întreaga țară, în special de la Serviciile de Acțiuni Speciale. Cel mai greu a fost pentru cele două fiice și pentru soția sa, care nu au încetat să-și strige tatăl și soțul și să-l implore să se întoarcă la ele. 
 Slujba, care a început în jurul orei 11.30, a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, prin grija ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancea. După slujbă, unul dintre preoți a ținut un discurs emoționant, acesta spunând printre altele și că Tomiță Lazăr „a fost un om dârz, un om hotărât, un om de la munte, un vrâncean adevărat. Un om care și-a pus toată priceperea în slujirea țării sale, construind împreună cu colegii săi un sistem important, care are menirea să salveze societatea de la derapajele ei. Și-a dăruit toată viața sa acestui sistem, toată priceperea, toată strădania sa. A fost un bun coleg, un bun comandant și un familist convins. Era un om atât de modest încât nimeni nu știa că este comandant pe strada lui. Era un om atât de modest încât nu striga pe nimeni dintre colegii săi cu funcția, un om care îi înconjura pe toți cu dragoste, cu înțelegere, povățuindu-i și îndrumându-i ca să ajungă și ei la performanțele cerute. Prezența sa în familie a fost însă cu totul și cu totul sensibilă.

 Dacă la serviciu era un ostaș dârz și ferm, acasă era un om calm, cuminte și blând. Și-a înconjurat cu toată dragostea familia, asemenea unui brad falnic care îi ocrotește cu blândețe și multă dragoste pe cei care stau în jurul său. Cu toții am fost impresionați de mulțumirile pe care i le-au adus colegii, prietenii, vecinii, rudeniile și toți cunoscuții pe diverse căi de comunicare din mass-media. Și cu toții ne-am convins încă o dată că oamenii buni sunt oameni discreți, cuminți, modești și la locul lor. Nu ies cu nimic în față decât cu fapta cea bună și cu căldura inimii lor. Sigur că este dureros momentul acesta, mai ales pentru fetele sale, pentru soția sa, pentru colegii săi de birou, pentru prietenii săi, pentru vecinii săi, pentru noi toți. Dar dincolo de această durere, care ne răpune inimile, trebuie să avem nădejdea că bunul Dumnezeu va socoti înaintea sa, faptele sale cele bune. Aduc cu mine în acest moment greu de încercare a familiei sale mesajul plin de compasiune și de prețuire a Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Ciprian, care a rânduit într-un cinstirea și propovăduirea sa acest sobor de preoți și diaconi și psalți”.

 La finalul discursului,  sicriul cu trupul neînsufețit al comisarului șef a fost scos din biserică de colegii săi, în aplauzele mulțimii și în sunetul trompetului, care a dat „Stingerea”. Apoi cortegiul funerar, format din zeci de mașini de la Serviciile de Acțiuni Speciale de la Vrancea și din țară, dar și din sute de oameni, a plecat spre Inspectoratul de Poliție, loc în care Tomiță Lazăr, și-a desfășurat activitatea foarte mulți ani. 
 Pe tot traseul, sirenele zecilor de mașini de poliție au sunat într-una, dând fiori și făcându-i să plângă și pe trecătorii care nu l-au cunoscut pe Tomiță Lazăr. În fața sediului IPJ, colegii l-au așteptat pe Tomiță Lazăr cu lacrimi în ochi și îmbrăcați în uniforma bleu, uniformă pe care și el a iubit-o și cu care a și fost îmbrăcat. 
 Aici, comisarul șef Tomiță Păvăloiu, adjunct al IPJ Vrancea, a dat citire unui mesaj. „Iubit de colegi, apreciat de șefi, respectat pe deplin de toți cei care l-au cunoscut, Tomiță Lazăr a fost pentru noi tată, prieten, frate, un OM de la care am avut cu toții privilegiul de a învăța că omenia nu se cumpără, profesionalismul nu se primește în dar, iar respectul îl ai numai atunci când impui respect prin perspicacitate, simplitate, modestie și iubire față de cel de lângă tine. Ne-a învățat acum într-o lecție finală, înainte de a lăsa cortina să cadă, că sacrificiul suprem nu-l poți face decât atunci când iubirea de oameni este egală cu infinitul. A trăit ca un campion și a ieșit acum de pe scena vieții, ca un  EROU. În lupta sa finală, a învins cel mai aprig adversar: moartea fiicei sale, Măriuca. Prin ea, dragul nostru Tomiță Lazăr va trăi mai departe și va rămâne aici cu noi pentru eternitate”, a transmis printre altele comisarul șef Păvăloiu. De la IPJ, Tomiță Lazăr a plecat în aplauzele colegilor, care l-au iubit.

 Înainte de a ajunge la cimitir, Tomiță Lazăr s-a oprit pentru ultima dată în fața casei sale. Ajuns în locul în care își va dormi somnul de veci, sicriul a fost coborât din mașină și luat pe brațe de colegii săi, care l-au dus până la groapă, trecând prin mijlocul colegilor din țară, care au format un cordon. 
 Sicriul a fost coborât în groapă, în strigătele disperate ale fetelor sale și ale rudelor și în salvele trase de jandarmii din garda de onoare. În tot acest timp, Drapelul Național a fluturat lângă mormânt. 
 Dumnezeu să-l odihnească în pace!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?