Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Proiect pentru legalizarea zonelor de locuire ale romilor din Slobozia Bradului


    Asociația Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurală Durabilă, reprezentată de președintele acesteia, Toader Constantin, în parteneriat cu UAT Comuna Slobozia Bradului și cu Agenția Națională pentru Romi, va lansa, pe data de 27 iulie, la ora 14.00, proiectul ,,Legalizarea zonelor de locuire a comunităților de etnie romă din comuna Slobozia Bradului – un drept și o responsabilitate a fiecărui cetățean”. 
Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, proiectul este finanțat prin alocări nerambursabile de la bugetul de stat, capitolul transferuri. Proiectul se va desfășura în perioada 1 iulie – 27 noiembrie 2015 și are ca obiectiv general, punerea în legalitate a terenurilor și gospodăriilor în care locuiesc membrii minorității romilor. „Acesta este un drept, o responsabilitate a fiecărui cetățean, în strânsă legătură cu obiectivul programului «Anul participării și responsabilizării cetățenilor II», care își propune să asigure respectarea drepturilor cetățenești pentru cetățenii aparținând minorității romilor, de către instituțiile centrale, locale și partenerii sociali, în vederea soluționării condițiilor legale de locuit în așezările în care aceștia trăiesc”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Activitățile principale ale proiectului constau în punerea în legalitate a terenurilor pe care trăiesc membrii comunității romilor, precum și a 100 de locuințe ale acestora, din comuna Slobozia Bradului. „Proiectul vizează în cadrul grupului țintă 100 de gospodării locuite de membrii comunităților rome, fără acte pe teren, care fac parte din comunitatea de etnie romă din comuna Slobozia Bradului”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?