Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Focșani. Reguli noi la circulația camioanelor de mare tonaj

Primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții societăților comerciale din oraș pentru a discuta noile reguli pentru circulația rutieră în municipiu, pentru autovehiculelele de transport marfă cu masa maximă mai mare de 3,5 tone. Întâlnirea a avut în sala de ședințe a Primăriei Focșani unde a fost prezentat proiectul de hotărâre care s-a aflat în dezbatere publică și urmează să fie discutat în ședința ordinară de astăzi a Consiliului Local. Modificarea regulilor de circulație pentru camioanele de tonaj mare era necesară ținând cont atât de numărul mare de autoturisme înmatriculate în Focșani dar și de proiectele de resistematizare derulate în municipiu.

Primarul Cristi Misăilă a arătat că sunt modificări necesare care restricționează accesul camioanelor de tonaj mare în interiorul municipiului astfel încât să nu mai fie blocaje în circulația rutieră de pe anumite străzi din cauza unor tiruri care trebuie să lase doi paleți de marfă la un magazin. Pentru transportul în interiorul municipiului trebuie să fie utilizate camioane de tonaj mai mic. Primarul a explicat că societățile comerciale care folosesc aceste camioane vor trebui să anunțe numărul de înmatriculare dar și traseul înainte de intrarea în Focșani.

Astfel, Poliția Locală va putea face verificări pentru a se asigura că șoferii respectă traseul. În urma discuțiilor de ieri cu agenții economici au rezultat mai multe amendamente care vor fi făcute la proiectul inițial de hotărâre. Astfel, vor fi adăugate străzile Cotești, Antrepozite la traseele pe care pot circula camioane de tonaj mare. De asemenea, se va propune modificarea intervalului orar din timpul zilei în care se va putea face încărcarea și descărcarea mărfurilor pentru societățile comerciale aflate la mai puțin de 100 metri de locuințe.

Proiectul de hotărâre stabilește ruta de deplasare pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 3.5 tone fără a se percepe taxa de acces pe următoarele artere ale municipiului: din şoseaua de centură DN2/E85 intră în Municipiul Focşani prin intersecţia cu sens giratoriu a arterelor de circulaţie DN2E85 – DJ204E şi str. Cuza Vodă – continuă pe str. Cuza Vodă – str. Mărăşeşti – traversează podul peste magistrala CFR – continuă pe ruta ocolitoare din partea de vest a Municipiului – str. Dionysos – str. Antrepozite – pasajul Vîlcele – str. Vîlcele – str. Anghel Saligny – str. 1 Decembrie 1918 – str. Brăilei până la intersecţia acesteia cu DN2E85 precum şi pe următoarele străzi: – str. Viilor, – str. Ion Neculce, – str. Piaţa Obor, – str. Vrancei, – str. Odobeşti – până la intrare RAR (Registrul Auto Român) – str. Milcov, – Fdt. Vîlcele. Comparativ, în hotărârea aprobată în 2016, pe traseu era inclusă și strada Bicaz. Taxele de acces sunt cuprinse între 50 și 80 lei/zi/camion, în funcție de tonaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?