Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Handbalistul vrâncean Marian Stan s-a însurat cu aleasa inimii


Åžcoala de handbal vrânceană este recunoscută pe plan național, dar și internațional prin sportivii care au ajuns să reprezinte cu brio acest sport în competiții. Ultimul exemplu de handbalist care a făcut pasul spre marea performanță este Marian Stan, jucător care după ce a cunoscut consacrarea în România, a ales să evolueze pentru o grupare din Franța. Interesant este faptul că în week-end, Marian Stan (30 ani) s-a însurat cu aleasa inimii sale, Oana Maria Amăxinesei  (29 ani), o sportivă din Vaslui, și ambii joacă pentru echipe diferite în Hexagon.
Petrecerea cea mare a avut loc la Restaurantul Hunters de la Vînători, iar nași au fost Gabriela (handbalistă la HCM Baia Mare) și Dragoș Preda (arbitru de rugby). Buna dispoziție a fost întreținută de formația Andrei Bălan&Orchestra din Iași, iar la petrecere au participat membri ai familiilor, prieteni, dar și handbaliști de la echipa CSM 2007 Focșani.
Stan a început handbalul la vârsta de 14 ani, la Focșani, sub îndrumarea profesorului Cătălin Danciu. A urmat o perioadă de juniorat și seniorat în care l-a avut antrenor pe Lucian Tucan. „Îi mulțumesc domnului Tucan pentru ceea ce m-a învățat, atât în cariera de handbalist, cât și în viața de zi cu zi”, a spus Marian Stan. În sezonul 2011-2012, acesta a evoluat pentru formația HC Vaslui, o grupare cu pretenții pentru promovarea în Liga Națională, dar obiectiv neîndeplinit, după ce vasluienii au cedat la baraj în fața celor de la CSM Ploiești. În prezent, Marian Stan evoluează la echipa franceză Falaise.
Oana Maria Amăxinesei, soția lui Marian, este originară din Vaslui. A început handbalul la Vaslui, dar junioratul l-a făcut la LPS Iași sub îndrumarea profesorului Lupan. A jucat la HCM Baia Mare (Liga Națională), CSM Craiova (Divizia A), apoi a plecat în Grecia la echipa OFN Ionias cu care a câștigat Cupa Greciei și de două ori a ieșit vicecampioana acestei țări. A revenit la Terom Iași unde a jucat doar turul, apoi în perioada de iarnă a dat curs ofertei din prima ligă franceză, la echipa Fleury-les-Aubrey Orleans. În prezent joacă în liga a 2 la Caen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?