Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pugilistul focşănean Cătălin Paraschiveanu, în ring împotriva adversarului lui Lucian Bute


Nouă partide la profesioniști și tot atâtea victorii, acesta este palmaresul boxerului focșănean Cătălin Paraschiveanu, pugilist format și descoperit la CS Unirea Focșani și care în prezent reprezintă clubul Opi 2000 Milano (Italia). Săptămâna trecută, Cătălin l-a învins pe ungurul Norbert Szekeresz, iar începând de luni, timp de șapte zile, va participa la Milano la meciuri de sparing cu adversarul lui Lucian Bute, italianul Andrea Di Luisa. Pentru Cătălin Paraschiveanu, partidele amicale pe care la va disputa împotriva colegului său de club, Di Luisa, vor reprezenta o bună oportunitate de a-și verifica potențialul în fața unui adversar mai valoros. Referitor la confruntarea dintre Lucian Bute și Andrea Di Luisa, Cătălin Paraschiveanu a spus: „Bute e favorit la prima vedere. Dar ținând cont că Bute nu a mai boxat de aproape un an și jumătate, iar Di Luisa este campion european, Bute nu va avea un meci ușor”, a spus Cătălin Paraschiveanu.

    Boxerul născut în Focșani este neînvins la categoria mijlocie de când a trecut la profesionism. Ambițiile sale sunt foarte mari, chiar dacă se află abia la începutul carierei: „Sper ca în luna septembrie să boxez pentru titlul european sau pentru cel intercontinental. Sper să câștig și să aduc o centură”, a spus pugilistul vrâncean. Primul meci la profesioniști pentru Cătălin Paraschiveanu a coincis cu prima victorie, obținută prin KO tehnic în repriza a doua a confruntării susținute împotriva lui Nico Ion Lapteacru (Republica Moldova). Cătălin a ajuns să practice acest sport dur de la vârsta de 10 ani, fiind îndrumat de fratele său, fost și el boxer amator.
    Cel care i-a pus mânușile în mâini lui Cătălin a fost antrenorul Ion Zaharia, iar partida de debut s-a desfășurat în cadrul unei gale disputată la Suceava, meci pe care Cătălin l-a și câștigat. Ulterior, boxerul s-a antrenat la CS Unirea Focșani sub comanda altor trei antrenori, Victor Lupu, Nicolae Scutaru și Mihai Ichim și, au apărut și rezultatele notabile pe plan național și internațional.

Confruntarea Bute – Di Luisa, pe 15 august

Pugilistul Lucian Bute a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținute la Montreal, că adversarul său din gala de pe 15 august va fi italianul Andrea Di Luisa. Acesta are 33 de ani, același număr de înfrângeri ca și Lucian, două, în schimb a câștigat numai 17 partide, față de 31, cât are românul. Di Luisa este campion european en titre la categoria supermijlocie. Conform înțelegerii dintre cele două părți, meciul va avea loc un kilogram peste categoria supermijlocie, adică 77,7 kg. Lucian (36 de ani) nu a mai boxat din 18 ianuarie 2014, când a cedat la puncte în fața lui Jean Pascal, la Montreal. În contractul de meci cu Pascal există o clauză pentru o revanșă, însă orice discuție în aceest sens va începe abia după lupta pe care Lucian o va susține pe 15 august. O evoluție solidă a românului va reface interesul pentru un meci al orgoliilor pe plan local. În organizarea galei de pe 15 august sunt implicați atât Jean Bedard, cât și Yvon Michel, promotorii lui Bute, respectiv Pascal. „Nu am mai boxat de 17 luni și abia aștept să urc din nou în ring. Voi întâlni un boxer puternic, care are viteză. M-am antrenat bine, mă simt bine, nu mi-am pierdut motivația și am încredere că voi ajunge să mai boxez pentru tiltul mondial”, a declarat Lucian Bute în cadrul conferinței de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?