Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Câteva sute de cadre didactice susțin, astăzi, examenul de Titularizare


Peste 400 de cadre didactice vor susține, astăzi, examenul de Titularizare. Acesta va avea loc în centrele organizate la Colegiul „Gh. Asachi” și la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, candidații fiind împărțiți pe discipline de examen și săli.
Potrivit informațiilor postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, la Colegiul „Gh. Asachi” susțin examen candidații la disciplinele: biologie, economie, educație muzicală, educație tehnologică, electronică – automatizări, farmacie, istorie, limba germană, limba engleză, limba franceză, limba română, protecția mediului, psihopedagogie specială, silvicultură, terapie educațională, transporturi rutiere. La Åžcoala „Anghel Saligny” susțin examen candidații de la disciplinele arte vizuale, asistență medicală, chimie, consiliere psihopedagogică, cultură civică, educație fizică și sport, filosofie, fizică, geografie, informatică, matematică, mecanică, religie, limba rromani, învățătorii și educatoarele. 
„Accesul candidaților în centrul de concurs la proba scrisă se face în intervalul 8.00 – 9.00, înainte de a fi deschis plicul cu subiecte, numai după ce cadrele didactice desemnate de președintele comisiei de concurs și un membru al personalului de pază verifică actele de identitate ale candidaților sau pașapoarte. Candidații sunt îndrumați spre sălile de concurs și sunt atenționați să citească extrasele din Metodologie afișate pe ușa sălii de concurs. Candidații și supraveghetorii nu pot avea asupra lor și nu pot păstra în băncile sălii de concurs  următoarele materiale: genți, poșete, telefoane mobile, mijloace electronice de calcul sau de comunicare la distanță, precum și ziare, reviste, cărți. Materialele nepermise vor fi introduse într-o pungă împreună cu o etichetă pe care deținătorul își notează numele și prenumele. Aceste materiale vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, care va fi supravegheată de persoane desemnate de către comisia de concurs. Candidații pot avea dicționare pentru specializarea latină sau greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina «economic, administrativ, poștă»”. Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/ graficele se execută cu creionul negru”, se arată într-o informare a ISJ.

   413 cadre didactice se „bat” pe 44 de catedre titularizabile
 
Reamintim că, în total, 413 cadre didactice vor susține, astăzi, examenul de Titularizare. Competiția este acerbă, în condițiile în care, la nivelul județului sunt doar 44 de catedre titularizabile. Pe 20 iulie vor fi afișate rezultatele, iar candidații vor avea la dispoziție două zile pentru depunerea contestațiilor, respectiv pe 20 și 21 iulie, pe 24 iulie urmând a fi afișate rezultatele finale.
Prima etapă de mobilitate pentru cei care vor susține examenul de Titularizare în 2015 va fi repartizarea candidaților cu media de minimum 7 (șapte) la concursul din acest an, în perioada 27-28 iulie pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut atât proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, cât și proba scrisă, ori în alte județe în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Pe 29 iulie va avea loc transformarea posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată și reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată.
Repartizarea candidaților în săli AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?