Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Incendii de vegetație uscată, stinse de pompieri


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vrancea au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 3 incendii, care se manifestau la vegetație uscată. Intervențiile au avut loc, la finele săptămânii trecute, la Adjud, Panciu și Cîmpuri. În toate cazurile, incendiile au fost stinse înainte ca flăcările să poată produce pagube materiale, însă consumul de resurse umane și materiale este considerabil. 
Un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Adjud a intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a afectat vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3 ha pe teritoriul municipiului Adjud, cartier Burcioaia. Pompierii militari din cadrul Stației Panciu au intervenit pe raza localității, unde flăcările au afectat circa 1,5 ha vegetație uscată. De asemenea, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Soveja a acționat, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Câmpuri, pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat pe focare diferite, de pe o suprafață de aproximativ 10 ha, pe teritoriul localității Câmpuri.
    „În contextul desfășurării de către cetățeni a unor activități specifice anotimpului, reamintim principalele măsuri de prevenire a incendiilor: activitatea de igienizare prin ardere a miriștilor, resturilor vegetale, a gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite. Aceste activități se desfășoară cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității. Incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și miriștilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primării), după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar sau privat pentru situații de urgență și dacă există acceptul autorității competente pentru protecția mediului”, a transmis căpitan Cristina Duță, de la ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?