Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VREMEA până pe 7 septembrie


Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 25 august – 7 septembrie, pentru toate regiunile din țară: Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia și la munte.

    MOLDOVA
    În primele zile ale intervalului, tendința valorilor termice va fi de creștere, media maximelor urmând să ajungă la 27…28 de grade. În intervalul 27 – 29 august va fi o răcorire, iar în a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa între 23…26 de grade. Valorile medii nocturne se vor încadra între 11 și 15 grade, până pe 1 septembrie. După această dată, variațiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor menține în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în a doua jumătate a intervalului, în special în intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile și în prima săptămână, în jurul datei de 27 august.

    DOBROGEA
    Variațiile termice vor fi nesemnificative în special în a doua jumătate a intervalului, iar valorile se vor menține apropiate de cele normale ale perioadei. În prima săptămână, media maximelor va avea valori de la 25…26 de grade, până la aproximativ 28 de grade care se vor înregistra în jurul datei de 27 august. În a doua săptămână, vor fi variații ușoare, astfel că media temperaturilor diurne va fi în jurul a 27 de grade. La sfârșitul intervalului se anticipează o scădere ușoară a temperaturii aerului până spre 25 de grade. Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare cu cea a maximelor, iar media valorilor nocturne se va situa, în general, în jurul a 17 grade.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 2 septembrie, iar în rest se va menține scăzută.

    LA MUNTE
    În primele două zile valorile termice vor marca o creștere ușoară, iar apoi, pe tot parcursul intervalului, variațiile vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor va fi de 16…18 grade. Primele două nopți ale intervalului se vor menține mai răcoroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul valorii de 6 grade. În restul intervalului, după o ușoară creștere termică, media valorilor nocturne va fi de 8…10 grade. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 27 și 28 august și după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condițiile de ploaie se mențin reduse.

    Astăzi, vremea se va încălzi ușor, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul serii și, mai ales al nopții, în regiunile vestice, nordice, centrale și de nord-est. Se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, local în Crișana și pe arii restrânse în Transilvania, Banat și nordul Moldovei. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 18 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral. Izolat în centrul țării vor fi condiții de ceață.
    Mâine, vremea va fi în general instabilă în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor cădea averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În sud și sud-est, vremea va fi în general frumoasă, călduroasă în orele amiezii, iar cerul va fi variabil spre senin în cursul zilei, dar se va înnora parțial pe parcursul nopții cand izolat se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în Maramureș și nordul Moldovei și 34 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 10 grade în depresiuni și 22 de grade pe litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?