Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bărbat arestat după ce i-a înfipt un cuțit în burtă unui consătean


Un bărbat din comuna Movilița a fost arestat preventiv, sâmbătă, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor. Măsura a fost dispusă după ce, vineri seara, Gabi M. a înjunghiat un consătean în abdomen, cu un cuțit. Victima, în vârstă de 40 de ani, a ajuns la spital în stare destul de gravă. 
    Gabi M. a fost reținut în noaptea de vineri spre sâmbătă, anchetatorii stabilind că fapta a fost comisă pe fondul consumului de alcool și al unor discuții în contradictoriu. „La data de 10.07.2015, ora 20.40, în com. Movilița, sat Frecăței, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții în contradictoriu, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, l-a lovit cu un cuțit în abdomen pe un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, din aceeași comună. Persoana rănită a fost transportată la spital, în vederea primirii îngrijirilor medicale necesare. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Sâmbătă, pe numele agresorului, magistrații Tribunalului Vrancea au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, inculpatul putând contesta măsura. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Mirodone Gabi, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 12.07.2015 până la 10.08.2015 inclusiv. În temeiul art. 230 NCPP, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 228 C.pr.penală dispune încunoștiințarea unui membru al familiei. (…). Cu drept de contestație, în termen de 48 ore”, se arată în soluția instanței.
    De asemenea, un alt bărbat, Vasilică L., a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru tentativă la omor. Fapta a fost comisă în prima zi a lunii iunie, când bărbatul, din satul Târâtu, comuna Poiana Cristei, a înjunghiat un tânăr de 20 de ani, din Odobești. Cu o zi înainte de comiterea agresiunii, între victimă și unul dintre fiii agresorului a avut loc o altercație. Pe 1 iunie, agresorul a mers la un magazin din localitate, unde s-a întâlnit cu victima și i-a cerut acesteia socoteală cu privire la discuțiile din ziua precedentă. De aici și până la comiterea faptei nu a mai fost decât un pas. Vrând să-și răzbune fiul, agresorul a scos un briceag și i l-a înfipt victimei în semitorace, aceasta ajungând la spital cu pneumotorax. 
Polițiștii au emis la momentul respectiv o informare cu privire la evenimentul de la Târâtu. „La data de 1 iunie a.c., ora 15.20, polițiștii au fost sesizați de către G. Adrian, de 20 ani, din orașul Odobești, despre faptul că în timp ce se afla pe raza comunei Poiana Cristei, sat Tîrîtu, ar fi fost înjunghiat de către o altă persoană. În urma primelor verificări efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că în timp ce se afla pe terasa unui magazin din localitate, pe fondul unor discuții în contradictoriu, victima a fost înjunghiată cu un briceag în zona semitoracică dreapta, de către L. Vasilică, de 42 ani, din Poiana Cristei. Tânărul a fost transportat la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale”, au transmis polițiștii vrânceni.
    La momentul respectiv, inculpatul a fost arestat preventiv, după care a fost pus sub control judiciar, măsură care a fost menținută la momentul înregistrării dosarului la instanță. „(…) menține măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpatul Lacman Vasilică cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor (…), ca fiind legală și temeinică. (…) Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 08.07.2015”, a hotărât instanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?