Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Adjudeanul arestat pentru evaziune fiscală află mâine dacă va fi pus în libertate


Dănuț Dodu, unul dintre asociați și administratorul societății Romcarm Prod Distribution Adjud, care a fost arestat preventiv pe 5 iulie, de magistrații Tribunalului Galați, la propunerea procurorilor DIICOT, află mâine dacă va fi pus în libertate. El a contestat măsura arestării preventive, contestația urmând să se judece marți, la Curtea de Apel Galați. La mandat au fost prezentate 7 persoane, dar judecătorii l-au arestat preventiv doar pe Dodu, împotriva celorlalți inculpați fiind luate alte măsuri.
    Anterior arestării, procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Galați, sprijiniți de polițiști de la Crimă Organizată, au efectuat 31 de percheziții pe raza mai multor județe, între care și Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de 3.000.000 euro. Într-un comunicat de presă, procurorii DIICOT au făcut precizarea că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând de la finele anului 2013, numiții D. D., S. L., G. P. A. și D. I. C. au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Membrii grupului au urmărit ca o societate comercială de pe raza județului Vrancea să practice prețuri sub cele concurențiale la produsele din carne prin diminuarea taxelor de plată către bugetul de stat, prin înregistrarea în evidențele societăților comerciale furnizoare, controlate de aceștia, a unor operațiuni economice fictive. Membrii grupului infracțional au instituit și preluat controlul unor societăți comerciale de «tip fantomă», prin care se realizau achiziții intracomunitare de carne de porc, operațiuni scutite de plata TVA la achiziție. Astfel, s-a eludat plata TVA datorată bugetului de stat pentru achiziții intracomunitare de carne de porc, contravaloarea taxei (24% din valoarea mărfurilor) fiind însușită de membrii grupului infracțional prin utilizarea unui mecanism de circulație a banilor, bine pus la punct, între societăți comerciale de «tip fantomă». Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin comiterea faptelor ce fac obiectul acestui dosar penal, este de peste 3.000.000 euro”.
    Romcarm Prod Distribution SRL este în insolvență pe motiv că nu s-au mai putut onora plățile către parteneri. Firma a fost înființată în anul 2005, în Adjud, județul Vrancea, sub denumirea inițială de Mancini SRL, fiind specializată pe „prelucrarea și conservarea cărnii”. Ulterior, firma și-a schimbat denumirea în Romcarm Impex SRL, iar în 2011 sediul social al societății a fost mutat în București, denumirea firmei schimbându-se în Romcarm Prod Distribution SRL. În 2013, firma a revenit în Adjud, fiind depusă cererea de deschidere a procedurii insolvenței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?