Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan: „Este imperios necesară continuarea unei majorări salariale a întregului sistem bugetar“


Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, a declarat că, după reîntregirea salariilor tăiate abuziv de fosta guvernare pedelistă, este imperios necesară continuarea unei majorări a lefurilor angajaților din întregul sistem bugetar. Marian Oprișan a solicitat celor 48 de înalți demnitari ai statului român, în frunte cu președintele României și prim-ministrul, să gândească împreună cu partenerii sociali, sindicate și patronate, un plan național de măsuri active, care să ducă la creștere economică puternică, necesară alinierii veniturilor tuturor  românilor la nivelul Uniunii Europene.
 
Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, susține că reîntregirea salariilor tăiate abuziv de fosta guvernare pedelistă și o salarizare corectă în sistemul bugetar s-au numărat printre principalele teme de campanie ale actualei puteri. Într-un comunicat, remis presei de președintele UNCJR, se arată că reîntregirea salariilor a fost un pariu câștigat, la fel ca și multe alte măsuri benefice implementate de actualul guvern, care au făcut ca România să aibă în trimestrul I din 2015 o creștere de 4,3% față de același trimestru din 2014 și un PIB cu 1,5% mai mare. „Cu toate aceste realizări de necontestat, este imperios necesară continuarea unei majorări salariale a întregului sistem bugetar. Pentru că doar astfel vom ajunge să avem funcționari publici bine pregătiți și motivați și în ultimă instanță serviciile și performanțele pe care ni le dorim cu toții. În calitate de președinte al UNCJR și nu numai, am susținut în permanență ieșirea din ipocrizie și necesitatea majorării veniturilor din sistemul bugetar. Echilibrul puterilor în stat printr-o salarizare corectă și creșterea productivității nu se pot realiza decât în contextul analizării tuturor funcțiilor de demnitate publică. Iar aici trebuie avut în vedere dimensiunea responsabilităților și a riscurilor, asumate de demnitari ai aparatului central și local și funcționarii sau personalul bugetar din aceste instituții, pentru că trebuie să existe un echilibru între sarcini, riscuri și drepturi”, a precizat Marian Oprișan.
Președintele UNCJR susține că Ordonanța adoptată miercuri, 8 iulie, de Guvernul României, prin care sunt majorate îndemnizațiile pentru 48 dintre înalții demnitari ai României, este benefică și trebuie continuată. Oprișan a solicitat ca astfel de măsuri să fie aplicate în cel mai scurt timp întregului aparat administrativ din țară. „Nimeni nu poate pune la îndoială  corectitudinea și necesitatea acestei măsuri, însă doar aceasta nu va putea asigura posibilitatea atingerii unor standarde «în conformitate cu statutul actual al României», decât la vârful administrației publice. În aceste condiții, trebuie continuat cu măsuri urgente, care să ducă la modernizarea și eficientizarea administrației publice, care să răspundă tuturor nevoilor și să fie în slujba exclusivă a cetățeanului”, a arătat Marian Oprișan. 

   Plan național de măsuri active

Președintele UNCJR a cerut ca aceste măsuri să fie aplicate în cel mai scurt timp, întregului aparat administrativ, întrucât numai în acest mod,  administrația își va găsi utilitatea și va fi doar în slujba cetățeanului și a poporului român. „Nu în ultimul rând, respectuos solicit celor 48 de înalți demnitari ai statului român, în frunte cu Președintele României și Primul-ministru al Guvernului României, să gândească împreună cu partenerii sociali, sindicate și patronate, un plan național de măsuri active, care să ducă la creștere economică puternică, necesară alinierii veniturilor românilor la nivelul Uniunii Europene, așa cum serviciile și produsele pe care aceștia le cumpără au fost aliniate încă de la integrarea în Uniunea Europeană. Plan național, care odată pentru totdeauna, să fie respectat cu strictețe de toate puterile statului român, pus în acord cu demnitate, cu partenerii noștri tradiționali, SUA și UE, plan care după părerea mea ar putea statua România, definitiv, în panoplia statelor cu democrație consolidată, membre ale Alianței Nord-Atlantice”, a adăugat președintele UNCJR. 
Marian Oprișan a ținut să reamintească faptul că, atâta vreme cât vor fi luate măsuri în interesul cetățenilor, „puterile statului român vor avea în UNCJR și în mine personal parteneri de dialog și susținători onești, așa cum am fost și până acum”.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?