Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Probleme pentru turiștii din Grecia. Pe o insulă nu mai funcționează niciun bancomat


Dacă până acum guvernul grec i-a asigurat pe turiștii străini că nu vor simți în niciun fel criză financiară din țara lor, situația pare să se schimbe. Au apărut întârzierile tranzacțiilor bancare, iar pe unele insule deja sunt probleme și la bancomate. De exemplu turiștii români aflați pe insula Thassos spun că NU mai funcționează niciun bancomat.
După ce autoritățile de la Atena au anunțat închiderea băncilor până luni, 6 iulie, și limitarea extragerilor pentru greci, ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că s-ar putea ca și turiștii români să întâmpine probleme și i-a sfătuit să aibă la ei bani lichizi. Sfat care ar putea salva acum vacanța celor câteva mii de turiști aflați în Thasos, unde se pare că bancomatele nu mai funcționează.
Nici comercianții nu mai acceptă plata cu cardul, așa că, dacă vă gândiți să plecați spre Grecia, în special spre Thassos, trebuie să fiți pregătiți cu bani lichizi. Veți avea nevoie de ei pentru mâncare, cazare sau orice alt fel de activitate. Poate nu ar fi rău să aveți la voi și bancnote mici, în cazul în care comercianții nu vor avea destui bani lichizi pentru rest.
Și pe alte insule, dar și pe continent s-ar putea să întâmpinați probleme. Există pauze mari în care bancomatele nu au deloc bani, până când sunt realimentate. Pe lângă asta, ANAT îi sfătuiește pe românii care merg în Grecia cu mașina să alimenteze din timp pentru că nu este exclus să întâmpine probleme chiar și în Bulgaria, unde se pare că oamenii stau la cozi la benzinării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?