Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: Invitaţie la lectură în parcurile Schuman şi Teatru


Campania „Cărțile pe față” și-a extins căsuțele pentru iubitorii de lectură în Parcul de la Teatru. Ieri dimineață au fost aduse cărți în căsuțele de lemn montate în parcurile Schuman și Teatru. Prin acest proiect, focșănenii sunt invitați să lectureze cărți gratis în cele două parcuri din Focșani. Campania de promovare a lecturii „Cărțile pe față” a fost inițiată de Åžcoala Gimnazială 7 din Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean și Primăria Focșani. În aceste căsuțe pot fi găsite cărți de literatură universală și literatură română, cărți de recreere. Toată lumea care dorește să citească în parc poate lua orice carte dorește, iar dacă vrea să o ia acasă, trebuie să lase o alta la schimb. Bibliotecarul Mirela Hanganu, care a coordonat această campanie, a spus că unul dintre scopuri este stimularea donațiilor de carte ale focșănenilor. „Mulțumesc Primăriei Focșani pentru că a făcut posibil să amplasăm încă două căsuțe în Parcul Schuman și două în parcul de la Teatru. O noutate este că pe prima pagină a cărților se află câteva provocări scrise de elevi și de cetățenii din Focșani care au donat cărți”, a spus bibliotecara Mirela Hanganu.
    Copiilor de la Åžcoala 7 li s-au alăturat elevii Åžcolii Gimnaziale „Åžtefan Cel Mare”. „Apreciem foarte mult activitatea începută de colega noastră. Tocmai din acest motiv ne-am alăturat și vrem să sprijinim acest proiect. Vom prelua căsuțele de la Parcul Teatru pe care le vom îngriji și aproviziona permanent cu carte. Copiii au răspuns cu drag, știau deja de activitate. Elevii trebuie provocați și apoi fac lucruri minunate. Dorim să oferim cartea în rândul cititorului, să oferim clipe frumoase de citit și sperăm să le placă lucrurile oferite de noi”, ne-a spus Elena Blănaru, bibliotecar în cadrul Åžcolii Gimnaziale „Åžtefan Cel Mare”.
    Donații de carte pentru căsuțele de lemn au venit și din partea celor care au urmărit această campanie pe rețelele de socializare. „Am văzut pe facebook și m-a încântat ideea. Am luat fata și o prietenă a ei și am venit cu câteva cărți noi. Am venit cu speranța că cititorii vor aprecia ce scrie în ele, că vor citi cu drag, mai ales că este vacanță și că vor aduce în loc măcar câte de o carte. Periodic vom mai aduce cărți, când vom vedea că încep să dispară”, ne-a spus Mihaela Rusu.
    Proiectul este susținut de municipalitatea focșăneană, care a autorizat și sprijinit montarea căsuțelor. „Am acordat încă patru spații în care am montat patru căsuțe, în Parcul Schuman și în Parcul Teatru. Am înțeles că au fost și multe cereri din partea cetățenilor, lumea se implică și ne bucurăm foarte mult pentru acest lucru. Primăria municipiului Focșani susține toată lumea care își dorește să facă lectură în aer liber și acesta este și motivul pentru care ne-am implicat. Le urez tuturor focșănenilor care sunt îndrăgostiți de lectură, lectură liniștită în parcurile din Focșani”, a afirmat viceprimarul Marius Iorga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?