Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Noul sediu al Ocolului Silvic Soveja a fost inaugurat


Noul sediu al Ocolului Silvic Soveja a fost inaugurat vineri, în prezența directorului Direcției Silvice, Lucian Zamfir, a șefului Biroului Resurse Umane din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor, dr. Ion Machedon, a directorului economic al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva”, Gabriela Gîțu. De asemenea, de la inaugurare nu puteau lipsi angajații Ocolului Silvic Soveja și șeful acestuia, Ghiță Răduță, care și-a stăpânit cu greu emoțiile. Lucrările la noul sediu al Ocolului Silvic Soveja au fost demarate în toamna lui 2013 și au fost finalizate de curând, valoarea investiției fiind de peste 700 mii lei.

    Angajații Ocolului Silvic Soveja își vor desfășura activitatea într-o clădire nou nouță. Asta pentru că ieri, a fost inaugurat noul sediu al Ocolului Silvic Soveja, la aproape doi ani de la demararea lucărilor. Directorul  Direcției Silvice, Lucian Zamfir și șeful Biroului Resurse Umane din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor, dr. Ion Machedon, au fost cei care au tăiat panglica, alături de directorul economic al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva”, Gabriela Gîțu. La eveniment au fost prezenți șeful Ocolului Silvic Soveja, inginer Ghiță Răduță și angajații instituției.  Ulterior, Lucian Zamfir a făcut și o prezentare a noului sediu, care pe lângă faptul că arată foarte bine, este și poziționat într-un loc frumos cu multă verdeață și brazi înalți.
    „Am reușit ca astăzi (vineri-n.r.) să dăm în funcțiune noul sediu de ocol, un obiectiv important pentru silvicultorii vrânceni, dar și pentru silvicultură în general. Zic că poate reprezenta un nou început pentru silvicultura vrânceană și silvicultura la modul general. Vă mulțumesc pentru participare și vă voi prezenta și câteva date tehnice cu privire la noul sediu de ocol. Lucrarea a fost executată în cadrul unui contract încheiat între Direcția Silvică Vrancea și Sc Casido SRL. Lucrările au fost executate în baza autorizației nr. 12 eliberată de Primăria comunei Soveja la23.09.2013 cu valabilitate 12 luni și durată de execuție de 36 luni. Comisia de recepție și-a desfășurat activitatea în data de 22.12.2014 și a admis recepția la terminarea lucrărilor la obiectivul „Sediu Ocol Silvic Soveja” la o valoare totală a investiției de 724.080,77 lei, construcții plus montaj. Construcția este făcută în regim parter plus etaj, din zidărie de cărămidă și beton armat. Structura de rezistență este realizată din pereți portanți din cărămidă de 30 cm, stâlpi din beton armat prevăzut cu grinzi și centuri peste parter, planșeu din grinzi de lemn peste etaj termoizolat cu vată minerală și șarpantă din lemn din mai multe ape cu învelitoare din tablă tip lindab. Proiectatnt a fost Sc AXX  Plan srl, inginer Popovici Bogdan, executant Sc Casido Srl, Marian Laurenți, diriginte șantier ScProiect Consulting Srl, inginer Alexandrescu Sorin”, a precizat directorul Direcției Silvice, Lucian Zamfir.
    Acesta a adăugat că totalul suprafeței construite este de 461,87 mp, din care suprafață utilă 374,10 mp. Parterul este construit pe o suprafață de 238,19 mp, iar etajul pe 223,68 mp. La parterul clădirii există un hol, secretariatul, biroul șefului de ocol, sala de protocol, arhiva, alte trei birouri și grupuri sanitare și centrala termică cu acces din exterior. La etaj există o sală de conferințe cu o capacitate de 30 de persoane, patru birouri și grupuri sanitare. 

   „Ocolul Silvic Soveja se numără printre centrele de profit”   

    Åžeful Biroului Resurse Umane din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor, dr. Ion Machedon a transmis salutul directorului general, dar și felicitările acestuia pentru faptul că această lucrare a fost dusă la bun sfârșit. „Aș vrea să vă trasmit salutul domnului director general și felicitări din partea conducerii regiei pentru că ați reușit să duceți la bun sfârșit o lucrare care va trebui să dăinuie peste timp și prin care cei care își desfășoară activitatea aici să reușească să ducă mai departe tradiția Ocolului Silvic Soveja. Actuala conducere a regiei pune mare preț pe stabilitatea și dezvoltarea ocoalelor silvice ca centre de profit, iar Ocolul Silvic Soveja cu bucurie spunem și cu mândrie că se numără printre aceste centre de profit, care prin rezultatetele pe care le obțin duc mai departe dezvoltarea Regiei Naționale a Pădurilor, dezvoltarea unităților noastre teritoriale și în cazul de față, a Direcției Silvice Vrancea. Colectivului de salariați de aici, de la Ocolul Silvic Soveja, condus de reputatul și experimentatul nostru coleg, inginerul Ghiță Răduță, îi urez ca prin tot ceea ce va realiza să facă cinste acestei investiții deosebite și simțindu-se confortabil la locul de muncă, să aibă și un randament superior celui pe care l-au avut până acum. Să faceți în așa fel încât, așa cum acum vorbim cu mândrie, cu respect, cu dragoste chiar față de ceea ce a fost odată Ocolul Silvic C.A.P.S. (care administra pădurile statului – n.r.), generațiile care vor veni după voi să vorbească cu același respect, cu aceeași mândrie și cu aceeași admirație despre Ocolul Soveja ca Ocol Romsilva”, a transmis dr.  Ion Machedon.
    La rândul său, directorul economic al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva”, Gabriela Gîțu a felicitat conducerea Direcției Silvice și a Ocolului Silvic Soveja pentru reușită. „Vă felicit pentru că și din punct de vedere social, văzând zona, ca activitate principală pădurea este cea mai importantă și mă bucur din tot sufletul că am putut să vă susțin într-o perioadă așa de grea când resursa financiară este destul de problematică în general și că asigurăm continuitatea pentru generațiile care vor urma. Rămânem cumva acolo în istorie că am trecut pe aici. Vă felicit și vă doresc multă sănătate”, a spus Gabriela Gîțu.

     Clădirea veche, ctitorită în 1938

    Șeful Ocolului Silvic Soveja, inginer Ghiță Răduță, a fost cel mai emoționat și cu greu și-a putut stăpâni lacrimile, dar nu de supărare, ci de bucurie și mândrie. „Vă mulțumesc foarte mult, atât conducerii Regiei Naționale, domnului director Zamfir și întregului colectiv de la Ocolul Silvic Soveja pentru că am realizat, în sfârșit, pofta ce-am poftit-o, de a avea un sediu de ocol la Ocolul Silvic Soveja. Clădirea aceea veche a fost ctitorită ca să spun așa de predecesorii noștri, de inginerul Mircea în 1938, în perioada interbelică, perioadă de vârf a economiei naționale. Cu sprijinul dumneavoastră, cu sprijinul lui Marian Popovici, am realizat, în sfârșit, un sediu pentru Ocolul Silvic Soveja, ocol de C.A.P.S., care a avut și 13 mii de hectare. Datorită unor situații am rămas undeva la vreo 8 mii de hectare, 7700 mai corect, de fond forestier de stat pe care îl administrăm. Sigur că acest lucru ne obligă pe noi, salariații de la Ocolul Silvic Soveja, de a acționa în mod serios, de a păstra în continuare fondul forestier de stat, integritatea acestuia, paza acestuia și, vă asigurăm totodată, că vom munci în așa fel încât să ne onorăm și în continuare renumele subunității noastre”, a spus inginerul Ghiță Răduță.
    După discursuri, cei doi preoți, care au oficiat slujba religioasă, au mers din încăpere în încăpere pentru a da cu aghiasmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?