Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Specializați în SPARGERI, prinși de polițiști în timp ce se pregăteau să dea atacul


Trei persoane, una dintre ele minoră, sunt cercetate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani pentru furt calificat. De loc din Vaslui, tinerii, care sunt hoți cu ștate vechi, sunt bănuiți de polițiștii vrânceni că au spart mai multe societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani, dar și locuințe.
    Ei au fost prinși în noaptea de luni spre marți, în timp ce, cel mai probabil, se pregăteau să dea o nouă spargere, ținta fiind un supermarket din zona Doi Stejari. Au fost observați de patrula de ordine publică, care i-a urmărit o vreme. Tinerii aveau asupra lor și un obiect, gen șurubelniță, pe care l-ar fi putut folosi pentru forțarea ușilor, ori a geamurilor. Întrucât și-au dat seama că cineva este cu ochii pe ei, hoții au luat-o la fugă, cu polițiștii pe urmele lor. Unul dintre ei a fost prins la momentul respectiv, ceilalți doi după aproximativ două ore, tot pe raza municipiului Focșani. Cei trei au ajuns apoi la sediul poliției pentru a fi audiați, după care au fost lăsați să plece. La domiciliile lor din municipiul Bârlad, polițiștii focșăneni au făcut percheziții, în căutare de probe.
    Potrivit unor surse oficiale, cei trei sunt bănuiți că au spart mai multe societăți comerciale și au sustras diferite bunuri. Ei veneau în Vrancea cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, acționau și apoi plecau. Printre societățile sparte se numără și un supermarket de pe Șoseaua de Centură a Focșaniului. Unul dintre ei a intrat în magazin pe un geam, de unde a luat țigări, fiind așteptat afară de ceilalți doi. Aceleași surse ne-au mai precizat că hoții pătrundeau în societăți și locuințe prin forțarea ușilor ori a geamurilor de tip termopan.
Din verificări, rezultă că nu au furat doar din Vrancea, ci și din alte județe din zona Moldovei, ei fiind cercetați de polițiști. De altfel, cei trei sunt cunoscuți cu antecedente penale, ei având condamnări peste condamnări, atât pentru fapte comise în țară cât și în străinătate. Ei au fost acuzați și condamnați doar pentru furturi, nu și alte genuri de fapte. „La data de 23 iunie a.c., orele 04.00, cu ocazia activităților specifice desfășurate, polițiștii focșăneni au depistat pe raza municipiului doi bărbați în vârstă de 33, respectiv 31 ani, precum și un minor în vârstă de 15 ani, toți din municipiul Bârlad, care aveau asupra lor instrumente specifice autorilor de spargeri din societăți comerciale. În prezent se efectuează cercetări în vederea documentării activității infracționale a celor în cauză”, a declarat inspector principal Cătălina Murariu de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?