Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Procurori stagiari la Focșani și Adjud


Trei procurori stagiari își vor începe activitatea, pe 1 iulie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud. Este vorba despre Iuliana Bătrînu, care a absolvit INM cu media 9,06, și Ionuț Drîmbă, fost ofițer în cadrul DGA-Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, care a absolvit cu media generală 9,60. Cei doi își vor desfășura activitatea la Parchetul pe pe lângă Judecătoria Focșani. Adrian Drăgan, care a absolvit INM cu media 8,73 își va face stagiatura la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud. Stagiatura va dura un an, după care tinerii procurori vor trebui să susțină încă un examen.
    Potrivit prim-procurorului Florin Èšîrlea, la cele două unități era nevoie de oameni noi. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud lucrează un singur procuror, și acela delegat de la Panciu, unde a rămas tot un procuror. „Cei trei procurori stagiari își vor începe activitatea din data de 1 iulie a.c., doi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani și unul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Adjud”, ne-a spus Èšîrlea.
    Vrancea va avea și judecători noi, după ce în ședința din data de 10 iunie, CSM a decis „stabilirea și indisponibilizarea posturilor vacante de judecător și procuror la nivelul judecătoriilor și parchetelor de pe lângă judecătorii, în vederea repartizării absolvenților Institutului Național al Magistraturii promoția 2013-2015”. Pentru județul Vrancea, CSM a aprobat trei posturi de judecător, respectiv unul la Judecătoria Focșani și două la Judecătoria Panciu. 
    În ședința din aceeași dată, plenul CSM a mai aprobat și organizarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM) în perioada
30 iunie – 6 octombrie, conform calendarului de desfășurare a concursului propus de INM. Sunt scoase la concurs 70 de posturi pentru judecători și tot atâtea pentru procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?