Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un microbuz cu pasageri s-a proptit într-un cap de pod


Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care s-a produs ieri pe drumul european, pe raza comunei Popești. O alta a fost rănită ușor și a primit îngrijiri la fața locului, nefiind transportată la spital. Accidentul s-a produs în jurul orei 14.00, atunci când un microbuz cu numere de Buzău, în care se aflau 5 persoane, cu tot cu șofer, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un cap de pod de pe partea dreaptă a sensului de mers. Răniții au fost scoși din mașină de pompieri și localnici, fiind predați echipajelor medicale ajunse la fața locului, care le-au acordat primul ajutor și apoi pe patru dintre ele le-au transportat la  spital. „Au fost transportate la spital patru victime, rănite ușor. Doar una dintre victime, un bărbat de 29 de ani, prezenta un traumatism forte la membrul inferior drept și escoriații în regiunea frontală. Celelalte aveau contuzii și traumatisme ușoare și au fost transportate la UPU pentru mai multe investigații”, a precizat medicul Simona Ionescu, din cadrul SAJ Vrancea.

    Mașina plecase de la Focșani cu destinația finală Râmnicu Sărat, acolo unde trebuiau să ajungă pasagerii, care au muncit în Vrancea. După podul de la Popești, șoferul ar fi ațipit, după cum a spus chiar el, și a ajuns cu mașina în șanț, lovind capul de pod. „Nu aveam viteză. Am ațipit de la oboseală, de la timp. Veneam de la Focșani și mergeam la Râmnicu Sărat”, a spus Constantin Mihai O., de 38 de ani, șoferul mașinii.
    Un martor a declarat că „șoferul nu avea viteză din câte am văzut eu. Eram aici, la șosea, și când am văzut că s-a dus în șanț, am sărit repede să-i ajut. Unul cred că avea piciorul rupt”. Un alt șofer, care se afla în spatele microbuzului, a precizat că nu crede că șoferul a ațipit. „Eu veneam de la Focșani, iar microbuzul circula în fața mea. Eu cred că el nu a știut că este curbă, a frânat și s-a dus în șanț. Nu cred că a adormit, așa cum spune el. Șoferul a coborât primul din mașină”, a spus martorul.
    Polițiștii, care au ajuns la locul accidentului pentru verificări, iau în calcul toate variantele. În urma primelor verificări se pare că șoferul nu ar fi adaptat viteza, dar polițiștii nu exclud nici posibilitatea ca șoferul să fi ațipit la volan. „Accidentul s-a produs în jurul orei 14.00, pe DN 2 E85, pe raza comunei Popești. Din primele verificări s-a stabilit că un conducător auto, care se afla la volanul unei mașini înmatriculate în Buzău, în care se aflau cinci persoane, pe fondul vitezei neadaptate într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra volanului și a pătruns în șanțul din dreapta sensului de mers. Victimele au fost transportate la spital și se efectuează cercetări în continuare pentru a se stabili cu exactitate cauzele”, a declarat comisarul șef Alexandru Cara, de la Serviciul Rutier.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?