Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Sedii de societăți comerciale, prădate de doi adolescenți


Doi adolescenți de 16 ani, unul din Pufești, iar celălalt din Urechești, au dat spargere după spargere. Cei doi au intrat în incinta a patru societăți comerciale de pe raza municipiului Adjud și au furat diferite bunuri, creând un prejudiciu de câteva mii de lei. Două dintre spargeri au fost date în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, iar alte două în noaptea de 4 spre 5 iunie.
    Astfel, dintr-o societate comercială, spartă în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, au furat alcool, sucuri și țigări, creând un prejudiciu de peste 1.000 lei. Nu s-au mulțumit cu atât și au mai dat o spargere, sustrăgând bani, țigări, gume de mestecat și cartele telefonice. După câteva zile, timp în care au cheltuit banii și au folosit produsele furate, adolescenții au acționat din nou. În noaptea de 4 spre 5 iunie, ei au dat două spargeri, ocazie cu care au furat sucuri, țigări și un televizor, bunuri în valoare de aproximativ 2.000 lei și care au fost recuperate.
În urma sesizărilor făcute la poliție de păgubiți, polițiștii adjudeni au făcut verificări și au reușit să adune suficiente probe împotriva celor doi. Acum, ei sunt cercetați în stare de libertate pentru furt calificat, urmând ca polițiștii să le documenteze întreaga activitate infracțională. „La data de 10 iunie a.c., polițiștii adjudeni au documentat activitatea infracțională a lui V. Marius, de 16 ani, din comuna Pufești, și G. Cătălin Andrei, de 16 ani, din comuna Urechești, stabilind faptul că aceștia au pătruns în mai multe societăți comerciale din localitate, de unde au sustras bunuri în valoare de peste 4.000 de lei. Astfel, în noaptea de 31.05/01.06.2015 cei doi au pătruns într-o societate comercială de unde au sustras băuturi alcoolice, sucuri, țigări, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 1000 de lei. În aceeași noapte, cei doi au mai pătruns într-o societate comercială din interiorul căreia au sustras bani, țigari, gumă de mestecat și cartele telefonice. În noaptea de 04/05.06.2015 cei doi au mai pătruns în două societăți comerciale de unde au sustras sucuri, țigări, un TV, etc. în valoare de aproximativ 2000 lei, bunuri care au fost recuperate. Cercetările sunt continuate cu suspecții în stare de libertate, în vederea documentării întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului cauzat”, a transmis subcomisar Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Și polițiștii din Păulești fac cercetări într-un dosar de furt calificat și lovire sau alte violențe. Asta după ce un bărbat a sesizat faptul că a fost lovit cu pietre de alți trei, după care aceștia din urmă ar fi mers la domiciliul victimei și i-ar fi furat o drujbă, un ciocan, un ham de cal și un căpăstru, prejudiciul fiind de 1.100 lei. „La data de 9 iunie a.c., polițiștii din Păulești au fost sesizați de U. Ionel, de 49 ani, despre faptul că G. Valentin, de 25 ani, G. Culiță, de 51 ani, și U. Ion, de 39 ani, toți din localitate, în urma unor discuții purtate în contradictoriu l-ar fi lovit cu pietre.  Ulterior, în lipsa bărbatului de la domiciliu, agresorii ar fi pătruns în curtea acestuia, apoi într-o anexă prin forțarea unui lacăt, de unde i-ar fi sustras o drujbă, un ciocan, un ham de cal și un căpăstru, creându-i un prejudiciu de 1100 de lei.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat”, a adăugat subcomisar Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?