Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Primăria Cîmpuri a scos la licitaţie construcţia sistemului de canalizare


Locuitorii comunei Cîmpuri vor beneficia de canalizare și sistem centralizat de alimentare cu apă. Primăria Cîmpuri a scos la licitație contractul de lucrări privind realizarea unui „Sistem public centralizat de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare a efluentului uzat menajer în Comuna Cîmpuri, Județul Vrancea”. Valoarea estimată a investiției este de 9 milioane de lei. Conform proiectului, rețeaua de canalizare va avea două stații de pompare, o lungime 6,5 kilometri și vor fi montate 172 de cămine de vizitare. „Este o investiție foarte importantă pentru comunitate care va aduce un plus de confort în casele locuitorilor din Cîmpuri”, a precizat primarul Costel Mateiu.
    De reținut că în zonă, administrația județeană are în derulare mai multe proiecte de investiții. Este vorba de reabilitarea și modernizarea DJ 115 Fetești – Gura Văii, pe raza comunei Cîmpuri, reabilitarea și modernizarea DJ 205 J pe teritoriul comunei Movilița. „Lucrările de reabilitare a DJ 115 Fetești – Gura Văii constau în balastarea întregului drum, turnarea mai multor straturi de asfalt, realizarea de șanțuri și podețe, realizarea de rigole casetate și executarea mai multor lucrări în albia pârâului Lărguța. Valoarea investiției este de 13,3 milioane de lei și este dată de complexitatea lucrărilor ce vor fi executate”, a declarat directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache. De asemenea, în comuna Cîmpuri va fi construit un pod din beton armat peste Pârâul Lărguța, pe DJ 115, a cărui valoare este de 1,5 milioane lei. Finanțarea acestora se va face cu bani de la guvern prin intermediul Programului de Dezvoltare Locală.
    Pe lista de investiții a Consiliului Județean se mai află și proiectul privind modernizarea DJ 205E Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri. Modernizarea acestui drum este o lucrare complexă care a constat în realizarea de terasamente, consolidări de maluri, construirea unui pod și a 48 de podețe. De asemenea au fost construite șanțuri și canale colectoare pentru apele pluviale în anumite sectoare. Drumul va avea trei straturi de asfalt: un strat de egalizare, un strat de binder și stratul de uzură. Drumul are o lățime de 6 metri în extravilanul și în intravilanul localităților. „Ca urmare a cutremurelor, a ploilor, a alunecărilor de teren am fost în măsură să stabilim cât de vulnerabil este drumul Vidra – Vizantea – Cîmpuri,  fapt pentru care am dispus efectuarea unei expertize și stabilirea unor lucrări care din punct de vedere tehnic să facă față  problemelor create de fenomenele mai sus amintite. Lucrările în valoare de 48 de milioane de lei constau tocmai în aplicarea acestor soluții tehnice care vor face ca acest drum să nu mai fie distrus de intemperii pentru o mare perioadă de timp”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?