Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Cardul Prepaid, noul instrument de plată a indemnizației de șomaj


Șomerii vor avea la dispoziție un nou instrument de plată a indemnizației de șomaj, și anume Cardul Prepaid, prin care se dorește dezvoltarea și implementarea acțiunilor inovative în sprijinul modernizării Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) ale AJOFM-urilor din întreaga țară. Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea a precizat că practic, printre alte beneficii, indemnizația de șomaj va fi primită pe acest card.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, unul dintre avantajele sistemului informatic pentru Cardul Prepaid constă în faptul că utilizatorul de card nu va mai trebui să interacționeze cu banca emițătoare de carduri, tot suportul tehnologic va fi oferit prin unitățile teritoriale, fapt ce va aduce valoare adăugată atât personalului SPO cât și solicitantului. De asemenea, va fi furnizată consultanță acelor SPO unde există sincope în furnizarea acestui tip de service și vor fi disponibile servicii Help Desk 24 de ore/zi. „Agenția Națională pentru ocuparea Forței de Muncă împreună cu SC Soft Business Union SRL derulează, începând cu data de 6 ianuarie 2014, proiectul «Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj, cofinanțat din Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013 „Investește în oameni” și se înscrie pe Axa prioritară 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare” Domeniul major de intervenție 4.1 – „Întărirea capacității SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare». «Acțiunea: Prepaid! – Soluție de reformare și modernizare a serviciilor SPO prin implementarea unui sistem modern de plată a indemnizației de șomaj» introduce un nou instrument de plată care să asigure creșterea calității Serviciului Public de Ocupare pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă și anume Cardul Prepaid, astfel încât să minimizeze orice posibilitate de fraudare”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Beneficiile pentru membrii grupului țintă care derivă din implementarea acestui proiect sunt: creșterea calității și transparenței SPO oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă, acestora din urmă fiindu-le ușurat accesul atât la funcționalitățile oferite de cardul profesional pentru căutarea unui loc de muncă, dar și la posibilitatea ca acest card să fie un instrument prin care să beneficieze de plata indemnizației, de la orice tip de terminal bancar acceptant al cardului Co-brand (VISA sau MasterCard) sau în rețelele comerciale, dar numai pentru anumite tipuri de bunuri sau servicii; dezvoltarea parteneriatului public-privat din cadrul proiectului, pentru creșterea flexibilității, facilitarea accesului direct la SPO prin furnizarea de servicii self-serving, întărirea capacității administrative a SPO. „Activitățile programate garantează însușirea de instituțiile SPO a următoarelor atribute: accesibilitate crescută, transparență, vizibilitate, tratament nediscriminator, eficacitate, calitate, diversificarea serviciilor, întăririrea capacității SPO, din întreaga țară, prin dezvoltarea și implementarea de noi funcționalități cardului profesional european deja existent, ridicând astfel și nivelul de instruire a personalului propriu pentru folosirea în mod eficient a infrastructurii IT pentru a răspunde prompt solicitarilor clienților”, se precizează pe site-ul www.actiunea-prepaid.anofm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?