Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Mesajul lăsat pe un bilețel de evadații din închisoarea de maximă securitate din New York: Să aveți o zi frumoasă!


„Have a nice day!” (Să aveți o zi frumoasă!) – acesta este mesajul scris pe un bilețel de culoare galbenă și lipit pe o țeavă de scurgere pe care l-au lăsat Richard Matt și David Sweet, deținuții condamnați la închisoare pe viață pentru crimă care au evadat în noaptea de vineri spre sâmbătă din cea mai mare închisoare de maximă securitate din statul New York, transmite duminică CNN.
Peste 200 de polițiști scotocesc zona pentru a-i găsi pe cei doi criminali. Conducerea închisorii a descoperit că Richard Matt, în vârstă de 48 de ani, și David Sweat, de 34 de ani, lipseau de la apelul de sâmbătă dimineața din penitenciarul Clinton Correctional Facility din localitatea Dannemora, statul New York. Richard Matt a fost condamnat pentru omucidere, răpire și tâlhărie, după ce a omorât în bătaie un bărbat, în 1997. David Sweat a fost condamnat pentru crimă cu premeditare după uciderea ajutorului de șerif Kevin Tarsia, în 2002.
Cu ajutorul unei bormașini, cei doi au reușit să sape un tunel printr-un zid de oțel, apoi s-au strecurat printr-o serie de tunele subterane până la o gură de canal aflată în exteriorul zidurilor pușcăriei. Nu a mai existat nicio altă evadare din această secțiune de maximă securitate a închisorii, inaugurată în 1865, potrivit declarațiilor făcute de guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?