Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Mamă și fiu, SPULBERAŢI pe zebră de un Audi A6! Șoferul este ELEV la Colegiul Economic


Un șofer începător, aflat la volanul unui Audi A6, a spulberat două persoane, mamă și fiu, sâmbătă, pe o trecere de pietoni. Victimele traversau strada pe trecerea de pietoni de la blocurile ANL din Sud, moment în care mașina a dat peste ele, fiind proiectate pe asfalt. Atât mama cât și fiul au ajuns la spital, rănile femeii fiind grave. Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele șoferului, care are doar 18 ani, și fac în continuare cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Trecerea de pietoni de la blocurile ANL, la fel ca și cea de la Comisariat, pe care joia trecută au fost accidentate trei eleve, nu este prevăzută cu dispozitive de calmare a traficului rutier.

    Un tânăr de 18 ani, care are permis de conducere de aproximativ jumătate de an, a spulberat cu mașina două persoane, mamă și fiu, care traversau strada pe marcajul pietonal. Accidentul s-a produs sâmbătă, pe trecerea de pietoni de la blocurile ANL, de pe Bulevardul București din Focșani, iar femeia a fost rănită grav.
Potrivit polițiștilor, Alexandru Valentin G., elev la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu, se afla la volanul unui Audi A 6 și circula dinspre centru către Sud. La trecerea de pietoni de la ANL, șoferul, care circula cu mașina pe banda a II-a, nu a frânat pentru a acorda prioritate de trecere Luminiței N., de 45 de ani, și fiului său, Andrei Alexandru N., de 15 ani, dând cu mașina peste cei doi. În urma impactului, care a fost puternic, victimele au fost proiectate pe partea carosabilă. Trecătorii au încercat să le acorde primul ajutor femeii și fiului său până la sosirea echipajelor medicale, care i-au preluat și i-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru investigații medicale suplimentare și tratament de specialitate. Mama a fost rănită grav, în timp ce fiul său a scăpat cu răni ceva mai ușoare.
Ieri, ambele victime erau internate la Chirurgie-ATI.

   Polițiștii au întocmit dosar penal

    Polițiștii de la Biroul Rutier Focșani, care au efectuat primele cercetări la fața locului, au întocmit dosar penal în acest caz și continuă verificările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul. Cel mai probabil, în cazul acestui accident se va face și o expertiză, pentru a se stabili cu ce viteză rula mașina în momentul accidentului. „Din primele verificări a rezultat că un conducător auto, în vârstă de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism marca Audi pe Bulevardul București, dinspre centru către Golești, la trecerea de pietoni din dreptul blocurilor ANL nu a acordat prioritate de trecere la doi pietoni, mamă și fiu, care se aflau în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal. În urma impactului, cele două victime au fost proiectate pe partea carosabilă, ambele fiind rănite. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a accidentului”, ne-au precizat polițiștii Biroului Rutier Focșani.
    Polițiștii au emis un comunicat de presă cu privire la accidentul din Sud. Potrivit documentului, „la data de 5 iunie a.c., ora 12.38, G. Alexandru Valentin, din comuna Golești, în timp ce conducea un autoturism pe bld. București din municipiul Focșani, nu a acordat prioritate unor pietoni angajați în traversarea pe marcajul pietonal, acroșându-i. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a lui N. Luminița, de 46 ani, și rănirea ușoară a lui N. A., de 15 ani, ambii din comuna Golești, care au fost transportați cu un echipaj al ambulanței la Spitalul Sf. Pantelimon Focșani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”.

   Tânărul, pasionat de șoferie

    Tânărul care s-ar face vinovat de producerea accidentului, după cum reiese din primele verificări ale polițiștilor, este pasionat de mașina sa și de condus. Pe pagina sa de facebook sunt postate nenumărate poze cu mașina, dar și din timpul plimbărilor pe care le face, inclusiv de la vânătoare, având o plăcere să pozeze bordul autoturismului. Băiatul are permis de aproximativ jumătate de an, după cum ne-au transmis oamenii legii, ceea ce înseamnă că nu are o prea mare experință în trafic.
    Odată cu apariția știrii, au apărut și comentariile, părerile cititorilor fiind împărțite. În timp ce unii spun că pietonii „se aruncă pe treceri”, alții dau vina pe polițiști că nu „păzesc” toate trecerile de pietoni din municipiu, iar alții spun că vina este exclusiv a șoferului. „În cazul de față, șoferul este vinovat. Auzi, șofer de 18 ani. Șofer te poți numi după 10 ani de condus. Probabil, în cazul de față, acesta este un fiu de bani gata. Inconștienți. Dai mașină puternică pe mâna unui începător, probabil plin de el. Despre pietoni… sunt foarte mulți care se aruncă pe trecere”, a scris un cititor pe www.monitorulvn.ro.

   Cinci victime în două accidente la indigo

    Accidentul de sâmbătă a fost identic cu cel produs joi, pe trecerea de pietoni de la Comisariat, care s-a soldat cu trei victime. Și în acest caz, șoferul, un tânăr de 22 de ani, nu a acordat prioritate de trecere la trei fete, de 14 și 15 ani, care s-au angajat în traversarea regulamentară a Bulevardului Unirii, pe trecerea de pietoni de la Comisariat. Victimele au ajuns la spital, toate cele trei adolescente fiind rănite ușor.
    Șoferul le-a spus polițiștilor că fetele au traversat strada în fugă, dar a fost contrazis de martori, care au povestit că pur și simplu conducătorul auto nu a oprit la trecere, asta în condițiile în care mașina de pe prima bandă era oprită pentru a le lăsa să treacă pe cele trei fete.

   Lipsa dispozitivelor de calmare a traficului își spune cuvântul

    Niciuna dintre cele două treceri de pietoni pe care s-au produs accidente, respectiv cea de la Comisariat și cea de la blocurile ANL din Sud, nu este prevăzută cu dispozitive de calmare a traficului. Cu toate că poliția a făcut solicitări către primărie pentru a fi montate astfel de dispozitive, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.
    De altfel, la momentul apariției știrii cu accidentul de joia trecută, un cititor a scris pe site-ul „Monitorul de Vrancea” despre problema de la trecerea de pietoni din Sud, trecere pe care sâmbătă au fost lovite cele două persoane, mamă și fiu. „Nu credeți că ar trebui montate acele dispozitive de calmare înaintea tuturor trecerilor de pietoni? Inclusiv în zona anl-ri sud, la trecerile de pietoni din sensurile giratorii ??? Sunt foarte mulți participanți la trafic, care forțează sensurile giratorii considerând că ei trebuie să aibă mereu prioritate. Acele cocoașe ar determina șoferii să reducă viteza la intrarea în sens pentru a evita eventualele accidente”, a scris cititorul.
    Într-un alt comentariu, postat tot la știrea cu accidentul de la Comisariat, un alt cititor scrie că „numărul șoferilor care nu dau prioritate este foarte mare, dar și cel al pietonilor care nu se asigură sau forțează trecerea. Dispozitive de calmare a traficului și cele de avertizare pentru pietoni ar trebui să existe la toate trecerile de pietoni nesemaforizate. De asemenea, prezența în trafic o polițiștilor care să supravegheze circulația ar trebui să devină ceva obișnuit.  Munca de prevenție trebuie să fie pe agenda zilnică a polițistului. A constata o infracțiune consumată nu-i totuna cu prevenirea ei”.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?