Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Vrânceni tratați gratuit în Italia


Doi vrânceni cu afecțiuni cardiace s-au tratat gratuit, anul acesta, în clinici din Italia, după ce au accesat formularul S2 E112 de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Tratarea în străinătate este posibilă prin accesarea formularului S2 E112, contravaloarea intervenției urmând a fi plătită de Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea.
Pentru a beneficia de formularul S2 E112, pacientul trebuie să fie, în primul rând, asigurat. Pentru eliberarea acestui formular sunt necesare mai multe documente: cerere, copie după actul de identitate, dovada calității de asigurat, dosarul medical (recomandare medicală, raportul întocmit de un medic dintr-un spital universitar sau județean, din care să rezulte diagnosticul și faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat în timp util în niciuna dintre unitățile sanitare din țară), dar și confirmarea scrisă din partea unității sanitare din statul membru UE sau al Spațiului Economic European în care se intenționează efectuarea tratamentului.
Formularul S2 E112 se eliberează înainte de plecarea persoanei beneficiare în străinătate, dar poate fi eliberat și după plecarea acesteia dacă, din motive de forță majoră, nu a putut fi eliberat anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?