Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Inculpații din dosarul „trafic de droguri la Adjud“ își așteaptă pedepsele


Cele 10 persoane trimise în judecată în dosarul de trafic de droguri de la Adjud își așteaptă pedepsele. La termenul de luni, după ce avocații inculpaților au susținut pledoaria finală, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 29 mai.
    Inculpații au fost trimiși în judecată în februarie, de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Printre aceștia se numără și doi minori, în cazul unuia dintre ei cerându-se, în timpul procesului, efectuarea unei expertize medico-legale. Astfel, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Ioan B., Ionuț D., Ilarian Constantin C., Alexandru Cristian B., Ciprian S., Ștefan Ovidiu T., Claudiu Constantin L., Bogdan B., Emilian B. și Cristinel Costel C.. Cu excepția lui Emilian B., care a fost trimis în judecată pentru că a încercat să influențeze martorii din dosar, toți ceilalți au fost judecați pentru deținere și consum de droguri. În rechizitoriul procurorilor se arată că tinerii și-au început activitatea infracțională la începutul lui 2014, pe care au derulat-o până spre finele anului. Excepție face Ștefan Ovidiu T. care și-a început activitatea infracțională în luna octombrie 2014, acționând până în  noiembrie 2014.
    Acțiunea împotriva grupului adjudean a fost declanșată pe 13 noiembrie anul trecut, când au fost efectuate mai multe percheziții la Adjud și în județul Bacău. Potrivit informațiilor furnizate la momentul respectiv de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, „(…) polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, în colaborare cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, i-au depistat în flagrant pe B. Mircea Ioan, de 15 ani, C. Ilarian Constantin, de 38 ani, S. Ciprian, de 27 ani, B. Alexandru Cristian, de 20 ani, D. Ionuț, de 29 ani, în timp ce încercau să comercializeze droguri de risc pe raza municipiului Adjud. Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare, au ridicat cantitatea de 100 grame de cannabis, un autoturism, șase telefoane mobile, o tabletă și suma de 1.700 lei și au stabilit faptul că membrii grupării, de la începutul anului 2014, au desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului, procurând astfel de substanțe interzise de la diferite persoane și vânzând astfel de substanțe către diferite persoane, contra unor sume de bani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?