Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

România, pentru a doua oară la Bookexpo America, cel mai mare târg de carte din SUA


România va fi prezentă, pentru a doua oară, în perioada 27-31 mai, cu un stand și o serie de evenimente la târgul de carte Bookexpo America (BEA), cea mai amplă manifestare de profil din Statele Unite ale Americii.
Potrivit unui comunicat al ICR New York, transmis AGERPRES, participarea românească la BEA 2015 este organizată de Institutul Cultural Român (ICR), prin Centrul Național al Cărții și ICR New York, în parteneriat cu Ministerul Culturii.
    Programul cuprinde întâlniri cu scriitorii Norman Manea (în dialog cu Bogdan Alexandru Stănescu, pe scena BEA și la stand) și Petru Popescu, care va vorbi, alături de Mona Momescu, șefa catedrei „Nicolae Iorga” de la Columbia University, despre condiția scriitorului și artistului român stabilit peste Ocean. La standul României vor fi prezenți, de asemenea, autorii Ana Blandiana, Romulus Rusan, Oana Cajal, care își va prezenta, la standul României, cartea „Posters for Unwritten Plays”, Editura ICR, Theodor Damian, Mirela Roznoveanu, Alexandra Conte, Aurora Cornu, Valery Oișteanu, Carmen Firan, Valentina Ciaprazi ș.a.
    Doina Uricariu, directoarea ICR New York, va prezenta, tot la standul României, cartea „Pas cu pas”, de Klaus Iohannis. Bogdan Hrib și Lawrence Block vor discuta, la East Side Stage, despre „Filiera grecească/ The Greek Connection” și romanul polițist românesc.”Marcel Iancu în România și în lume” va fi tema unui slideshow și film documentar prezentat la stand, întâlnire la care vor participa Stephan Benedict, Doina Uricariu și Eduard Andrei.
    Sala Auditorium a ICR NY va găzdui, vineri, 29 mai, o întâlnire cu tema „Literatura ca patrie și continent”, cu participarea scriitorilor Ana Blandiana, Doina Uricariu și Romulus Rusan și a actorului Vasile Flutur. În acest cadru, soprana Michaela Minghera, acompaniată la pian de Letizia Ruccola și Andrew von Gutfeld, va susține concertul „George Enescu, eternul contemporan”.
    Totodată, marți, 2 iunie, la Biblioteca Congresului din Washington DC, va avea loc o întâlnire la care vor participa scriitorii Ana Blandiana și Romulus Rusan, Doina Uricariu, din partea ICR NY, și profesorii Virgil Nemoianu (The Catholic University of America) și prof. Dennis Deletant (Georgetown University). BookExpo America este un târg de carte dedicat în principal profesioniștilor (autori, traducători, editori, difuzori de carte).

Ediția din 2014, prima la care ICR a fost prezent, a atras peste 10.000 de vizitatori.
    Din 2015, organizatorii au decis creșterea numărului de zile în care este permis accesul publicului, astfel încât perioada târgului a fost și ea extinsă de la 4 la 5 zile: 27-29 mai — BEA (dedicat profesioniștilor) și 30-31 mai — BookCon (deschis publicului). La această ediție, China este invitat de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?