Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Contrabandiștii de țigări nu scapă de arest


Dorel German, fostul polițist Cristian Mihai Iordache, Laurien Decebal Irimia și Radu Belibou, arestați preventiv pentru contrabandă cu țigări, după o acțiune a polițiștilor de la Crimă Organizată Vrancea și a procurorilor DIICOT, rămân în arest. Măsura le-a fost prelungită la finele săptămânii trecute, de magistrații Tribunalului Vrancea, la propunerea procurorilor DIICOT. De asemenea, instanța  a dispus și prelungirea arestului la domiciliu în cazul unei femei.
„Admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea, dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților – German Dorel zis «Doru», Irimia Laurien Decebal zis «Jack» – Iordache Cristian Mihai – pe o perioadă de 30 de zile de la data de 28.05.2015 și până la data de 26.06.2015 inclusiv, a inculpatului – Belibou Radu – pe o perioadă de 30 de zile de la data de 30.05.2015 și până la data de 28.06.2015 inclusiv și a măsurii arestului la domiciliu privind pe inculpata Stănescu Gina zisă «Papi», pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 28.05.2015 până la data de 26.06.2015, inclusiv. Respinge ca neîntemeiate cererile privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau controlul judiciar formulate de inculpații German Dorel, Irimia Laurien Decebal, Iordache Cristian Mihai, Belibou Radu, Stănescu Gina (arestată la domiciliu). (…) Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței.
    Contrabandiștilor de țigări li s-a înfundat luna trecută, când polițiștii SCCO le-au percheziționat locuințele și apoi i-au reținut, cu excepția unei persoane care a fugit, aceasta fiind prinsă ulterior în vamă. În total s-au făcut 28 de percheziții pe raza localităților Focșani, Galați, Onești, Adjud, Fălticeni, Bârlad și Vicovul de Sus, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în activități de contrabandă cu țigări. 
Prinderea suspecților nu a fost deloc ușoară, în condițiile în care în noaptea de 26/27.04.2015 s-a organizat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Adjud, a trei membri ai grupului infracțional organizat, care derulau activității de transport a țigărilor de contrabandă cu ajutorul unui autoturism de lux. Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost ridicate un număr de 21.611 pachete cu țigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autoritățile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux și peste 30 de telefoane mobile – utilizate de membrii rețelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?