Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

STRĂINI în Focșani. Școala 3, gazda unor elevi şi profesori din mai multe țări europene


Åžcoala nr. 3 Focșani găzduiește, până duminică, cea de-a șaptea întâlnire în cadrul proiectului Comenius „SMALL Europe”, finanțat de Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții, la care participă 35 de invitați, respectiv elevi și profesori din Franța, Anglia, Spania, Grecia, Cipru, Polonia. Agenda de lucru a reuniunii cuprinde un program extrem de variat și include atât activități în școală, cât și vizite la diferite obiective turistice și culturale, definitorii pentru cunoașterea țării noastre, a culturii și sistemului educațional. Punctul final al reuniunii va fi organizarea unei expoziții cu produsele finale realizate în cadrul proiectului, pe parcursul derulării acestuia, respectiv 2013-2015.
Programul conceput este unul flexibil, asfel încât toate activitățile și obiectivele propuse să poată fi atinse. Potrivit organizatorilor, obiectivele acestei mobilități sunt următoarele: promovarea imaginii țărilor, a localităților/ regiunilor și a instituțiilor școlare partenere în cadrul proiectului prin intermediul miturilor și legendelor; familiarizarea cu particularitățile sistemului educațional din țara gazdă; identificarea unor modalități concrete care își aduc aportul la stimularea și dezvoltarea abilităților de comunicare în rândul elevilor și al cadrelor didactice.
Fiecare delegație participantă își va prezenta raportul de progres, materialele prezentate regăsindu-se și pe website-ul proiectului e-Twinning și pe platforma de învățare-VLE, creată pentru derularea activităților acestui proiect. Pe parcursul celor doi ani de proiect au fost organizate mai multe activități. „Realizarea simpozionului internațional «Rolul parteneriatelor în contextul diversității culturale» și realizarea unui DVD cu ISBN bilingv (română-engleză), care se dorește a fi un ghid de bune practici pentru fiecare țară participantă. Delegațiile partenere au fost întâmpinate cordial, într-un cadru tradițional românesc, cu pâine și sare. A urmat vizitarea școlii și întâlnirea cu cadrele didactice și personalul școlii. Delegația internațională a vizitat sălile de clasă și laboratoarele pentru a observa strategiile de lucru la  ciclul primar și gimnazial de învățământ, specifice sistemului educațional românesc. Invitații au fost serviți cu diverse specialități românești, prilej pentru ca membrii delegațiilor să poată stabili primele contacte într-un cadru informal. Ceremonia de întâmpinare a delegațiilor școlilor partenere a avut loc  într-o atmosferă de entuziasm general, cu participarea tuturor elevilor școlii noastre. Directorul școlii, prof. Mihai Neagoe, și coordonatorul proiectului, prof. Marcela Ghiuță, au adresat delegațiilor un cuvânt de bun venit și au subliniat importanța derulării acestui proiect în școala noastră, precum și generoasele oportunități de perfecționare didactică și lingvistică oferite cadrelor didactice implicate pe parcursul celor doi ani de proiect. Au urmat apoi activități în biblioteca școlii pe tema proiectului (mituri și legende specifice fiecărei țări) și ateliere de lucru la care au participat atât elevii români cât și oaspeții. După-amiaza a fost dedicată realizării unei vizite tematice «Vrancea -ținut de legendă». S-a discutat despre Legenda Vrancei, subliniindu-se valoarea istorică și culturală a obiectivelor vizitate pentru națiunea română”, se arată într-un comunicat de presă semnat de reprezentanții Școlii nr. 3 Focșani.
Vineri, la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” au avut loc activități cultural-artistice, fiind prezentate lucrările Simpozionului Internațional „Rolul parteneriatelor în contextul diversității culturale”.
GALERIE FOTO AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?