Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Profesorii vrânceni au protestat la Bucureşti


   Peste o sută de profesori din Vrancea, afiliați Sindicatului Liber din Învățământ (SLI), au mărșăluit ieri pe străzile capitalei, alături de colegii lor din țară, în cadrul unui miting anunțat de sindicate încă de la începutul lunii octombrie. Dascălii vrânceni spun că au strigat pentru drepturile lor și pentru condiții mai bune de lucru în sistemul educațional. 
   Acum, ei speră ca doleanțele să le fi fost auzite și să se producă în sistem schimbările pe care le doresc atât de mult, altfel amenință cu greva generală. „Mă bucur că am participat și am făcut parte dintre cei 100 de profesori vrânceni și cele zece mii de cadre didactice participante la protest, la nivel național. Este un succes al mișcării sindicale, ne-am demonstrat forța prin unitate. Mișcarea sindicală s-a revigorat și se va revigora în continuare datorită proceselor câștigate în instanță. Sperăm să fim auziți și să ni se rezolve revendicările”, a spus Ionel Antimirescu, lider de sindicat la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra. 
   Profesorii vrânceni au cerut depolitizarea sistemului educațional și modificarea legii educației. „Am venit la București cu gândul de a-i trezi pe conducătorii de sus, care nu mai țin cont de legi și de dorințele tineretului. Dorim revizuirea legii educației, să fie mărite salariile debutanților, dar mai cu seamă depolitizarea învățământului, care este un cancer în învățământul românesc. Să fie mărite salariile personalului auxiliar și nedidactic, care în momentul de față sunt o bășcălie națională”, a spus Nicu Damian, lider sindical la Școala din Vulturu. 
   Pe lista de revendicări a profesorilor se află modificarea Legii Educației, alocarea a 6% din PIB din anul 2014, majorarea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?