Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO şi GALERIE FOTO: Şcoală nouă şi piaţă agroalimentară, inaugurate la Negrileşti


Locuitorii comunei Negrilești au participat, ieri, la inaugurarea a două investiții importante pentru comunitate, o piață agroalimentară și Åžcoala gimnazială „Dumitru Pricop”. La evenimente au fost prezenți vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, și vicepreședintele Consiliului Județean, Dragoș Bîrlădeanu. Investițiile au fost realizate cu fonduri europene, contribuții de la bugetul local și susținerea Consiliului Județean. Primarul comunei Negrilești, Ion Văsuianu a arătat că pieța agroalimentară a costat 340 mii lei, are o suprafață de 290 metri pătrați și este dotată cu grupuri sanitare, cabinet medical veterinar, spațiu de administrare, spații pentru animale vii și spații pentru legume și fructe. Consiliul local a contribuit cu 140 mii lei iar finanțarea europeană a ajuns la 200 mii lei, prin GAL Å¢ara Vrancei.

    Åžcoala gimnazială din localitate este o investiție construită de la zero și care a costat circa 1,5 milioane lei din care 1,1 milioane fonduri europene, iar 400 mii lei din bugetul local. Åžcoala dispune de cinci săli de clasă, 2 laboratoare-unul de biologie-chimie și unul de informatică, spații adecvate pentru lapte și corn, cancelarie profesori, birou director. De reținut că atât curtea cât și sălile de clasă sunt dotate cu sisteme video de supraveghere. „De acum avem o școală nouă, modernă și cu tot ceea ce trebuie pentru buna desfășurare a activităților didactice. De asemenea, am construit o piață agroalimentară în care locuitorii comunei își pot vinde și cumpăra produsele de care au nevoie, inclusiv animale vii”, a declarat primarul Ion Văsuianu.
    Edilul a arătat că anul acesta au început și lucrările la noua primărie, la trei ani de la distrugerea în incendiu a vechii primării. „Datorită insistențelor la cei în drept și cu sprijinul președintelui Marian Oprișan, am reușit să obținem fonduri pentru începerea acestei construcții care are o valoare de circa 3 milioane lei. Lucrările au început în februarie, iar până la această dată avem lucrări de circa 500 mii lei. S-a ieșit din fundație și sperăm să finalizăm în 18 luni, în funcție și de fondurile care vor veni de la Ministerul Dezvoltării. Este o investiție realizată prin Ordonanța 28”, a mai spus primarul Văsuianu.
    Åžcoala gimnazială din localitate poartă numele poetului din Negrilești, Dumitru Pricop. „Negrileștiul a fost un sat care a ocrotit și a promovat școala. Anul acesta este un an istoric. Se împlinesc 400 de ani de la atestarea documentară a Negrileștiului. Era un act de vânzare cumpărare unde apare și popa Ion, preotul satului, care știa carte. Ceea ce înseamnă că la timpul acela era biserică, poate că avea și o sută de ani, nu se poate ști. Niciun document vrâncean nu mai spune acest lucru”, a spus profesorul Costică Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?