Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Asistentul care se dădea medic neurolog a scăpat de dosar, în apel


Asistentul de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Odobești, Dan A., care lua bani de la oameni și le promitea angajări ori pensii, a scăpat de dosar în apel. În primă instanță, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare. 
Magistrații Curții de Apel Galați au înlăturat dispozițiile de condamnare și au dispus încetarea procesului penal, asta pentru că inculpatul s-a împăcat cu partea vătămată. Decizia este definitivă. „Admite apelul formulat de inculpatul Andronic Dan împotriva sentinței penale nr.45/02.03.2015 a Tribunalului Vrancea. Desființează, în parte, sentința penală apelată și, în rejudecare: înlătură dispozițiile de condamnare a inculpatului Andronic Dan și de aplicare a suspendării sub supraveghere a executării pedepsei (…) dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Andronic Dan pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune (…) (faptă din octombrie 2012), prin împăcarea părților (persoană vătămată Chetroiu Neculai). (…) obligă pe persoana vătămată Chetroiu Neculai la plata sumei de 200 lei, iar pe inculpatul Andronic Dan la plata sumei de 1.300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, la judecata în fond a cauzei. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva aceleiași sentințe penale. (…)Definitivă”, se arată în soluția instanței gălățene.
    Înainte de condamnarea în primă instanță la 1 an și patru luni de închisoare, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei, Dan A. fiind trimis în judecată pentru trei fapte de trafic de influență. Conform materialului de trimitere în judecată, la data de 4 noiembrie 2013, asistentul a pretins și primit de la o persoană suma de 500 euro, lăsând să se înțeleagă că poate să-i faciliteze pensionarea și încadrarea într-un grad de handicap, în ciuda faptului că nu suferea de afecțiuni. Totodată, i-a spus că va interveni pe lângă anumiți medici în scopul obținerii de referate medicale necesare întocmirii dosarului de handicap. Totodată, el i-a mai cerut aceleiași persoane încă 800 lei, bani ce urmau să fie remiși la prima pensie. 
În rechizitoriul procurorilor se mai arăta că în perioada mai-iunie 2014, acesta a pretins și primit suma totală de 4.400 lei de la alți doi denunțători, cărora le-a promis că le va facilita încadrarea unei persoane în gradul accentuat de handicap și angajarea pe un post de asistent medical generalist într-un centru pentru recuperarea persoanelor vârstnice din subordinea DGASPC a unei alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?