Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Diferențe între „lucrări științifice“ într-un dosar de omor


Dosarul în care Ionuț Buzoi, din Măicănești, este judecat pentru omor, a avut ieri un nou termen, magistrații dispunând o nouă amânare pentru că „sunt necesare o serie de lămuriri cu privire la diferențele existente între cele două lucrări științifice efectuate în cauză”. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 iunie.
    Ionuț Buzoi, care este fiu de consilier local, a fost trimis în judecată la finele anului 2013. Potrivit rechizitoriului, întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, pe 6 octombrie 2012, băut fiind, Buzoi s-a deplasat la locuința unui amic, iar în urma unui conflict spontan i-a aplicat acestuia mai multe lovituri în zona capului cu un ciocan, apoi i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Leziunile au provocat moartea victimei.
    Anchetatorii au stabilit că victima locuia singură, iar Buzoi obișnuia să o viziteze și să consume împreună alcool. Ei au găsit la locul faptei un amestec de profile genetice ce aparțin victimei și inculpatului. Cu toate acestea, Buzoi nu recunoaște comiterea faptei, el precizând că se mai vizita cu victima, dar acest lucru nu s-a întâmplat și în ziua în care a fost găsit mort amicul său. 
Victima a fost găsită fără suflare chiar de tatăl învinuitului, care o aștepta la  muncă. Văzând că nu mai vine, omul a mers acasă la Gigel Toader. A strigat și pentru că nu a răspuns nimeni, a deschis ușa casei. Atunci l-a văzut zăcând pe podea, într-o baltă de sânge. Ulterior, la fața locului au ajuns anchetatorii, care au efectuat cercetarea și au ridicat probe care să-i conducă la autor. Ancheta a fost destul de greoaie, iar probele ridicate de la fața locului au fost trimise la București, însă expertiza a venit foarte târziu.
    După ce s-au primit rezultatele expertizelor, respectiv în iulie 2013, procurorii vrânceni l-au chemat pe Buzoi la parchet pentru audieri. Ulterior, tânărul nu a mai plecat acasă. El a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul Vrancea, care au emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Buzoi a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Galați a fost eliberat pe motiv că nu este pericol public, întrucât de la momentul în care Toader a fost găsit mort și până la venirea probelor de la București nu a mai comis nicio faptă.
    El mai este judecat într-un alt dosar, care se află pe rolul Judecătoriei Focșani,
pentru profanare de cadavre și morminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?