Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii susțin teste de evaluare națională


Pe unii dintre elevii vrânceni îi așteaptă, începând de săptămâna viitoare,  testele de evaluare națională. Primii care vor da testări sunt elevii claselor a II-a, urmați de cei de-a IV-a și a VI-a. Astfel luni, 18 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba scrisă la limba română, iar proba practică (citit) pe 19 mai. Elevii vor susține proba scrisă la matematică pe 20 mai. Pentru elevii de clasa a IV-a, testările încep pe 26 mai, cu proba scrisă la limba română, urmând ca pe 27 mai să aibă loc proba scrisă la matematică. Elevii claselor a VI-a vor susține probele scrise pe 2 iunie, la limbă și comunicare, iar pe 3 iunie la matematică și științe.
Testele vor fi corectate în cadrul unităților de învățământ, de profesorii care predau în respectivele școli. Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte. Rezultatele obținute la Evaluarea Națională nu se înregistrează în catalogul clasei, dar sunt discutate la nivelul unității de învățământ și analizate împreună cu părinții.

   Bac-ul și Evaluarea Națională, în iunie
 
La sfârșitul anului școlar, elevii de clasa a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională în vederea admiterii la liceu. Cele două probe scrise ale Evaluării Naționale sunt programate pe 22 iunie, la limba și literatura română, și pe 24 iunie, la matematică.
Elevii de clasa a XII-a vor începe sesiunea de vară a Bacalaureatului pe 8 iunie. Astfel, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română are loc în perioada 8 – 10 iunie, competențele digitale vor fi verificate în perioada 15 – 19 iunie, iar competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională între 22 și 26 iunie. Probele scrise debutează pe 29 iunie, cu proba la limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 3 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?