Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Elevii au făcut mișcare în Piața Unirii din Focșani la cel mai mare flashmob organizat în Vrancea


Aproximativ 1700 de elevi, părinți și profesori de la toate școlile din județ au participat, sâmbătă dimineață, la cel mai mare flashmob dedicat mișcării, organizat vreodată în județul nostru. Cu mic cu mare, elevii au dansat și s-au distrat totodată, promovând activitatea fizică de orice fel, nu neapărat de performanță, în încercarea de a determina populația să înțeleagă cât de importantă este aceasta. Elevi de la toate unitățile de învățământ din județ împreună cu toți profesorii de educație fizică au vrut în acest fel mișcarea ca stil de viață sănătos. De remarcat este faptul că acțiunea a fost una impecabilă fără vreo repetiție, ceea ce demonstrează că la orele de educație fizică, cei mici se disciplinează, învață să se organizeze, învață să coopereze, să acționeze în echipă, dat fiind faptul că Piața Unirii din Focșani a arătat impecabil sâmbătă. Bucuria copiilor a fost una imensă, iar profesorii care i-au însoțit s-au bucurat alături de ei de mișcare în aer liber.
    Acțiunea a fost inițiată de adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, profesorul de educație fizică și sport, Aurel Șelaru, care a și fost alături de cei prezenți în Piața Unirii împreună cu profesoara Lauriana Ailincuței, inspector școlar general la IȘJ Vrancea. „Vrancea în mișcare înseamnă sănătate pentru copii, pentru profesori, este primul eveniment de acest fel organizat la Focșani. Nu știu dacă este unic în țară, dar după estimările noastre au fost între 1.500 – 1.700 de copii și profesori, o acțiune pentru a promova educația fizică și sportul în România, pentru a milita pentru educație fizică în școală și pentru mărirea orelor de educație fizică și sport pentru că orice popor își dorește să aibe o generație tânără sănătoasă. Am dansat Hora Unirii pentru că suntem vrânceni. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și să nu uităm că mișcarea înseamnă sănătate”,  a spus inspectorul general adjunct al IȘJ, Aurel Șelaru.
    Inițiativa  adjunctului IȘJ a fost pusă în practică de inspectoarea de specialitate, profesoara Vica Mincă. „Mă bucur să văd că atât de mulți ați răspuns invitației noastre și ați venit să ne bucurăm împreună de mișcare de orice fel. Asta trebuie să facem în fiecare zi, acesta este scopul acțiunii de astăzi. Mult succes în continuare” , a transmis profesoara Vica Mincă celor prezenți în Piața Unirii.
    Evenimentul a fost gândit pe trei etape de mișcare, iar la final toată lumea s-a prins în Hora Unirii, marcând în acest fel Centenarul Marii Uniri. Prin organizarea acestui eveniment, IȘJ Vrancea a vrut să promoveze mișcarea ca stil de viață sănătos, dat fiind problemele cu care se confruntă tot mai des tinerii și copiii de astăzi și anume, sedentarismul, alimentația nesănătoasă, care conduc la obezitate și implicit la boală. „Cu siguranță că evoluția tehnicii în societatea actuală este una pozitivă, însă are și un mare inconvenient: diminuarea sau chiar, din păcate, eliminarea efortului fizic si înlocuirea acestuia cu solicitarea neuropsihică. Apar, astfel, stresul și sedentarismul, chiar la vârste tot mai mici, fiind de datoria adulților în a interveni pentru a asigura optimul de mișcare al copiilor. Activitatea fizică asigură sănătatea copiilor, elimină problemele de somn, atenție și concentrare. Tocmai de aceea devine obligația, în primul rând, a părinților care doresc să crească viitori adulți sănătoși, independenți, cu voință puternică, pentru ca, împreună cu profesorii de educație fizică și sport, să cultive copiilor o educație pentru mișcare, pentru sănătate, educația fizică fiind parte a educației permanente. Așteptăm să arătăm că le putem oferi copiilor un viitor sănătos!„, au mai transmis organizatorii evenimentului. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?