Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Compania UMB Spedition asfaltează DN 2D în judeţul Covasna


Compania UMB Spedition a trecut la asfaltarea celor 23,7 de kilometri din DN 2D – sectorul limită județ Vrancea-Ojdula-Tîrgu Secuiesc. Lucrările de asfaltare vor începe din localitatea Ojdula către limita de județ Vrancea.
Conducerea companiei UMB Spedition susține că va termina lucrările de reabilitare la drumul  DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov la finele lunii septembrie. Deși inițial a fost estimat că lucrările vor fi finalizate luna aceasta, nu a fost posibil ca urmare a complexității lucrărilor dar și a vremii nefavorabile. Președintele Consiliului Județean și al UNCJR, Marian Oprișan a declarat că acest drum care traversează Carpații, poate fi considerat cea mai complexă investiție în infrastructura rutieră realizată după 1989.

    Compania UMB Spedition a trecut la asfaltarea celor 23,7 kilometri din DN 2D, sectorul limită județ Vrancea-Ojdula-Tîrgu Secuiesc. Lucrările de asfaltare vor începe din localitatea Ojdula către limita de județ Vrancea. „Lucrările constau în consolidare și protecție drum, poduri, podețe, coloane, ziduri de sprijin, fundație adâncită de parapet, sistem rutier nou în zona drumului de pământ, mixturi asfaltice, parapeți de protecție, semnalizare rutieră și marcaje rutiere. Deja pe cei 5 kilometri de drum neasfaltați dintre județul Vrancea și Ojdula s-au efectuat mai multe lucrări la terasamentul drumului, va fi pusă piatră spartă, iar ulterior se va trece la asfaltare, cel mai probabil în două săptămâni”, a declarat Åžtefan Åžerbu, directorul UMB Spedition.
    Conducerea companiei UMB Spedition susține că va termina lucrările de reabilitare la drumul DN 2D Focșani-Vidra-Tulnici-Ojdula-Tîrgu Secuiesc-Brașov la finele lunii septembrie. Deși inițial a fost estimat că lucrările vor fi finalizate luna aceasta, nu a fost posibil ca urmare a complexității lucrărilor dar și a vremii nefavorabile. „Termenul de finalizare a investiției a fost devansat din cauza vremii nefavorabile dar și a complexității lucrărilor care constau în realizarea de ziduri de sprijin, lucrări de stabilizare a drumului cu injecții de beton, corectarea torenților, terasamente, sisteme de colectare a apelor pluviale aval și amonte, dar și a izvoarelor subterane, poduri noi, sunt doar câteva din lucrările la care am recurs pentru modernizarea acestei căi rutiere”, a precizat Åžtefan Åžerbu.

   DN 2D, drum expres care va lega sudul de vestul țării

    Reamintim că președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și totodată președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a mers de mai multe ori pe DN 2D, sectorul Tulnici-Lepșa-limită județ Covasna pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a acestui drum. Acesta a precizat că drumul național 2 D este de peste 30 de ani, visul vrâncenilor, dar și cea mai complexă lucrare care se realizează în prezent pe drumurile din România. Doar pentru drumul până la limita cu județul Covasna, au fost realizați în jur de 15 mii metri liniari de coloane, 50 de mii de metri de mini-piloni, 130 de mii metri cubi de betoane, 20 de kilometri și jumătate de ziduri. Siguranța rutieră pe DN 2D respectă toate normele europene, constructorul utilizând 37 de kilometri de parapeți metalici pe sectorul de drum Tulnici-Lepșa-Limită județ Covasna. De asemenea, la solicitarea șefului administrației județene, au fost amenajate nu mai puțin de 30 de parcări în special pe sectorul de drum Tabăra Gălăciuc -Greșu. Aici sunt oferite spații de parcare atât pentru autoturisme cât și pentru camioane.
    Președintele Marian Oprișan a adăugat că investiția de pe Valea Putnei este o lucrare chiar mai dificilă decât Transfăgărășanul. „Cred că este pentru prima oară când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și o administrație județeană, împreună, reușesc să treacă după 1989 Carpații. Din punct de vedere al complexității, este o lucrare mai dificilă decât Transfăgărășanul”, a adăugat președintele Consiliului Județean. Åžeful administrației județene a precizat că acest drum va face parte din drumul expres Târgu Secuiesc – Focșani – Brăila – Galați – Tulcea – Constanța. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?