Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Concurs interjudeţean de artă tradiţională la Panciu


Casa Orășenească de Cultură Panciu a găzduit, joi, cea de-a VIII-a ediție a Concursului Interjudețean de Artă Tradițională „Descoperim tradiția străbună”. Evenimentul, inițiat de maistrul-instructor Maria Cristescu, a fost organizat de Clubul Copiilor Panciu, în parteneriat cu Palatul Copiilor Focșani, Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, Casa de Cultură și Primăria Orașului Panciu, sub patronajul Ministerului Educației Naționale. Concursul, desfășurat pe mai multe secțiuni și grupe de vârstă, a reunit lucrări provenite de la Cluburi și Palate ale Copiilor din județele Buzău, Galați și Vrancea. Ele au fost evaluate de un juriu prezidat de Camelia Gabriela Ciobotaru, directoarea Casei Orășenești de Cultură Panciu.
Câștigătorii fiecărei secțiuni au fost recompensați cu diplome de participare. Organizatorii au oferit oferite diplome de excelență, pentru promovarea artei populare românești primarului Iulian Nica, Didinei Mocanu –  directoarea Palatului Copiilor din Focșani, Cameliei Gabriela Ciobotaru – președinta juriului, preotului Titi Gabor – de la Parohia Sf. Cuvioasă Parascheva Liești, Galați, lui Ioniță Bebea – de la Clubul Copiilor Tecuci, precum și profesorilor îndrumători. Concursul a beneficiat și de prezența Ameliei Papazissu, instructor la cercul de țesături tradiționale al Clubului Copiilor din Beceni, județul Buzău, deținătoarea titlului onorific de „Tezaur Uman Viu”, de la UNESCO, pe care organizatorii au premiat-o pentru activitatea desfășurată pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești. În cadrul festivității, s-au mai înmânat și premiile Concursului Interregional „Prietenie, armonie și culoare”, inițiat de profesoara Adriana Chelaru, de la Clubul Copiilor Panciu. Lucrările au fost jurizate pe 4 aprilie, la Biblioteca Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza”.
Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, a adresat felicitări tuturor cadrelor didactice implicate în organizarea celei de-a VIII-a ediții a concursului „Descoperim tradiția străbună”, despre care a afirmat că are marele merit de a valorifica imensul tezaur folcloric românesc. „Se spune, pe drept cuvânt, că tradițiile și obiceiurile constituie adevărata carte de identitate a neamului românesc. Din acest motiv, trebuie să învățăm să le iubim, să le păstrăm mereu în suflet, să le promovăm și, mai ales, să le transmitem, la rândul nostru, generațiilor viitoare. Doresc să felicit toate cadrele didactice de la Clubul Copiilor din Panciu, pentru faptul că, în aceste vremuri, în care internetul și tehnologia modernă își fac din ce în ce mai mult loc în viața copiilor noștri, reușesc să-i atragă pe cei mici, și nu numai pe ei, la astfel de activități extra curriculare, ajutându-i să simtă, cu inima, frumosul din arta populară”, a precizat Iulian Nica.
Edilul șef din Panciu a ținut să le mulțumească și părinților copiilor pentru faptul că îi încurajează să meargă la activitățile Clubului Copiilor și că sunt alături de ei la toate evenimentele care promovează tradițiile strămoșești. „Primăria Orașului Panciu a susținut dintotdeauna inițiativele care au ca obiectiv cultivarea și păstrarea respectului față de valorile spirituale ale poporului român, promovarea și transmiterea lor către generațiile tinere. Același lucru îl vom face și în viitor, convinși de faptul că un popor care nu-și cunoaște istoria, care nu-și respectă tradițiile, este un popor fără identitate”, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?