Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Poliţia şi Parchetul verifică denunţul despre tăierile ilegale din pădurile Obştii Tulnici


Polițiștii Serviciului de Ordine Publică anchetează neregulile de la Obștea Tulnici, ca urmare a unui denunț formulat de la Daniel Negru. Faptele sesizate de Negru au fost încadrate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar și instigare la fals. Ancheta se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, urmând ca la finalul verificărilor să fie dispuse și măsuri.
    Reprezentanții IPJ Vrancea au confirmat existența dosarului penal. „La nivelul Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Vrancea se află în lucru un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals, ca urmare a unui denunț formulat de către N. Daniel. În cauză sunt efectuate cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală,  iar dosarul să fie înaintat către unitatea de parchet”, se arată într-un răspuns primit de la IPJ Vrancea.
    Reamintim că Daniel Negru a lansat mai multe acuzații la adresa celor care conduc Ocolul Silvic al Obștii de Moșneni. Acuzațiile lui Negru sunt foarte grave. „Am încercat să opresc o tăiere ilegală într-o partidă a unei firme. Tăia într-una, am anunțat șeful de ocol dar nu s-a luat nicio măsură. M-am dus la poliție iar rezultatul a fost că m-au dat afară”, a spus Dan Negru. Acesta adăugat că, în august 2014, a constatat tăieri ilegale, a prezentat acest caz șefului de Ocol iar prejudiciul calculat era de peste 19 mii lei. A fost întocmită chiar și o sesizare penală pe care Negru trebuia să o depună la Parchetul din Focșani. Însă, povestește acesta, chiar în ziua respectivă ar fi fost chemat de șeful Ocolului, Marcel Ichim în biroul președintelui Obștii, Alin Olteanu, unde i s-a cerut să predea sesizarea. Motivul ar fi fost că agentul economic acoperea prejudiciul și nu trebuie să mai fie demarate alte cercetări. Ba chiar i s-a cerut să predea carnetul de marcare pentru pădurea respectivă și să antedateze documente silvice pentru ca tăierile să pară că au fost legale. „Când am spus că este profund ilegal, cei doi m-au constrâns să cedez. Situația a fost prezentată lui Liviu Manolache și i-am spus că asta vrea conducerea. Am căutat un număr pentru carnetul de marcare anterior datei de 7 august. Actul de punere în valoare a fost întocmit în aceste condiții, știind că este ilegal”, povestește Dan Negru.
    Contactat de Monitorul de Vrancea, șeful Ocolului nu a dorit să facă nicio declarație referitoare la acuzațiile făcute de Dan Negru. „Nu fac niciun comentariu referitor la ceea ce spune Negru”, ne-a spus șeful de Ocol după ce i-am prezentat acuzațiile aduse. La rândul său, Alin Olteanu a negat acuzațiile aduse. „Habar nu am”, spune Alin Olteanu, despre cazul tăierilor ilegale reclamat. Cât despre întâlnirea cu Negru și eventualele presiuni pentru falsificarea documentelor silvice, Olteanu spune că este o minciună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?