Timp de preparare: 20 min
Timpul de gătire: 12 min
Gata în: 32 min
Ingrediente
300 g năut
1 cățel de usturoi
câteva fire de coriandru proaspăt
câteva fire de pătrunjel
2 lingurițe chimen măcinat
1 lingurita boia dulce
ulei pentru prăjit
sare și piper
Preparare
Chiftele pentru post! Învață să prepari și tu acasă chiftele de năut absolut delicioase!
1. Cu o seară înainte se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge și se mixează cu ceapa tăiată, pătrunjelul, coriandrul și usturoiul pisat.
2. Trebuie să se obțină o pastă consistentă în care se adaugă chimenul și boiaua, sarea și piperul.
3. În timp ce se încinge uleiul, cu mâna umedă se formează chiftelele care se prăjesc în uleiul încins.
4. Se pot consuma atât reci, cât și încălzite.
Sursa: http://retete.unica.ro/recipes/chiftele-de-naut/#ixzz3Yi0YRv1v