Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Militarii Brigăzii 8 LAROM au curățat mormintele veteranilor de război


Militarii Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” Focșani au dat, vineri, startul activităților de îngrijire a mormintelor veteranilor de război. Astfel, aceștia au desfășurat activități de întreținere a Monumentului Eroilor din Cimitirul Nordic și a mormintelor din jurul acestuia. La acțiunea de întreținere au participat militari din  Bateria 86 Sprijin a Comandamentului Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza”.
    Anul 2015 a fost declarat „Anul veteranilor de război”, fiind dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-Al Doilea Război Mondial. Decizia a fost luată de Gurvern, la propunerea Ministerului Apărării Naționale, având în vedere contribuția majoră a Armatei Române la încheierea celei de-a doua conflagrații mondiale.
      În acest context, Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” desfășoară o serie de activități specifice, planificate la nivelul Ministerului Apărării Naționale, cu scopul de a arăta respectul cuvenit față de sacrificiile veteranilor de război făcute pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Seria activităților a debutat cu îngrijirea mormintelor veteranilor de război atât din garnizoana Focșani, în Cimitirul Nordic și Cimitirul Sfântul Mina, cât și de la nivelul județului Vrancea, în cimitirele eroilor din Tișița, Adjud și Bordești. Punctul culminant al activităților dedicate veteranilor de război îl constituie „Ziua Veteranilor de Război”, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 29 aprilie. Anul acesta, în garnizoana Focșani se va organiza o ceremonie militară și religioasă, care se va desfășura la Mausoleul Eroilor din cartierul Sud.
Seria activităților dedicate veteranilor de război va continua pe tot parcursul anului 2015, cu activități de întreținere și renovare a mormintelor veteranilor de război din toate cimitirele răspândite pe teritoriul județului Vrancea. De asemenea, veteranii care sunt în viață vor fi vizitați de colegii lor mai tineri atunci când își vor sărbători zilele de naștere, urmând a fi implicați, pe cât posibil, în activitățile pe care le va desfășura Brigada 8 LAROM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?