Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Câinii fără stăpân, strânşi de pe străzile din Adjud


Autoritățile locale din Adjud se confruntă, din nou, cu problema câinilor fără stăpân, autoritățile locale susținând că aceștia sunt aduși din alte localități și abandonați pe raza municipiului. Primarul Constantin Armencea a declarat că problema câinilor fără stăpâni este fără rezolvare atâta vreme cât patrupedele sunt aduse din alte localități. „Conform estimărilor noastre, în ultimul an de zile, în Adjud au fost aduși și lăsați pe străzi aproximativ 1.500 de câini fără stăpân. Zilnic adunăm de pe străzi între 5 și 10 câini fără stăpân. Aceștia reprezintă un mare pericol pentru populație, în special pentru copii, dar și o problemă pentru administrația locală, care nu are fonduri pentru a lua câinii de pe stradă și pentru a-i steriliza și a le asigura adăpost și hrană. Acești câini sunt aduși din alte localități, deoarece numărul lor crește de la o săptămână la alta”, a precizat primarul Constantin Armencea.

Edilul este de părere că singura soluție pentru rezolvarea acestei probleme este înființarea unor padocuri regionale de către ONG-uri sau societăți comerciale, unde să fie duși contracost acești câini. „Înființarea unor padocuri  regionale ar putea fi o soluție pentru rezolvarea acestei probleme. Astfel, primăriile ar duce toți câinii fără stăpân la aceste padocuri, unde ar fi tratați, sterilizați, li s-ar asigura hrană și tot ce le trebuie. Evident că, noi, primăriile, vom plăti aceste servicii, însă costurile nu ar fi la fel de mari ca în situația în care ar trebui să facem singuri aceste padocuri și să asigurăm tratament și hrană pentru aceste animale, care nu au nicio vină pentru faptul că niște oameni fără suflet îi aruncă pe stradă”, a mai spus primarul Armencea.
Potrivit edilului, în acest moment, municipalitatea adjudeană are închiriate două padocuri și deja se lucrează la o lărgire a capacității unuia dintre ele, unde vor fi duși câini mici. Armencea spune că dacă nu ar fi oameni cu suflet, iubitori de animale, nu ar putea asigura hrana necesară acestor câini. „Municipalitatea nu are banii necesari pentru a asigura hrana necesară câinilor aflați în cele două padocuri. Avem un mare sprijin din partea iubitorilor de animale, care ne asigură cea mai mare parte a hranei”, a mai precizat primarul Constantin Armencea.

Articolul precedent
Articolul următor

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?