Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Clubul Vox, DISTRUS de un puternic incendiu. Willy Brumăreanu spune că NU are asigurare


Incendiu violent, vineri dimineață, la Club Vox din Focșani. Flăcările au pornit de la un espressor, iar pagubele sunt însemnate. Se ridică la 40-50 de mii de euro, după cum ne-a spus Willy Brumăreanu, patronului clubului, care se afla în incintă la momentul izbucnirii incendiului. Acesta a precizat că nu are asigurare.

    Clubul Vox din Focșani a fost cuprins de flăcări, vineri dimineață. Din primele verificări ale pompierilor a rezultat că, cel mai probabil, focul a izbucnit în urma unui scurtcircuit, iar pagubele sunt însemnate. Au ars canapele, scaune, instalațiile de efecte luminoase, echipamente de sonorizare audio și altele.
    Incendiul a fost anunțat la ora 3.10, chiar de proprietarul clubului, Willy Brumăreanu, care se afla în incintă. La fața locului au ajuns patru echipaje de pompieri. „Patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Focșani au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un club din centrul municipiului, la primele ore ale dimineții de vineri, 17 aprilie a.c., situat pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 4. Evenimentul a fost anunțat prin intermediul numărului pentru apel unic 112 în jurul orei 03.10, la dispeceratul comun I.S.U. – Ambulanță, de către o persoană care se afla în unul din birourile clădirii, aflat la subsolul acesteia. Imediat după primirea solicitării, s-au deplasat către locul indicat patru echipaje, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru descarcerare”, a precizat căpitan Cristina Duță, ofițerul de presă al ISU Vrancea. 
    În momentul în care au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că ardeau bunuri din interiorul clubului, respectiv mobilier și electrocasnice. A fost nevoie de intervenția descarcerării, pompierii deblocând o ușă și facilitând astfel accesul echipajelor în interiorul imobilului care ardea. „Prima evaluare a situației a relevat faptul că incendiul se manifesta în interiorul clădirii cu destinație cafenea/bar la instalația electrică, obiecte de mobilier și articole electrocasnice. S-a acționat atât pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, cât și pentru protejarea clădirii, clubul funcționând la parterul unei clădiri cu etaj, care adăpostea și alte obiective. Pentru facilitarea accesului pompierilor în interior, în vederea realizării dispozitivului de stingere, a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare, care a deblocat ușa de pe latura de N a imobilului”, a adăugat căpitan Duță.

   Pagubele sunt însemnate

    Nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. În urma incendiului au ars 15 canapele, 30 scaune, aparatură electronică și electrocasnică (instalații efecte luminoase, expresoare cafea, frigidere, calculatoare, aparate aer condiționat, televizoare, echipamente sonorizare audio). De asemenea, s-au degradat pereții și planșeele café-barului, dar și alte articole electrocasnice. 
„Datorită intervenției pompierilor, incendiul nu s-a extins la spațiile învecinate. În urma verificărilor efectuate la fața locului, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric. Din aceeași cauză s-au produs peste 15% din incendiile la care au intervenit forțele inspectoratului pentru situații de urgență în primul trimestru al acestui an. Pentru a evita producerea unor evenimente similare, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor, reamintim principalele norme de apărare împotriva incendiilor: nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan; nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații; nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat”, a mai spus căpitan Cristina Duță.
Willy Brumăreanu, proprietarul Clubului Vox, ne-a spus că incendiul a izbucnit de la un espressor. Acesta era amplasat lângă o canapea, care s-a încins și a luat foc. În opinia sa, pagubele ajung la 40-50 de mii de euro, mai ales că au ars echipamentele de club. „Un espressor era în priză și de aici a luat foc. Era lângă o canapea, care s-a încins repede și s-a extins. Am auzit bufnituri, a bufnit o plasmă și așa ne-am dat seama. Am sunat la pompieri, care au venit foarte repede, și au făcut ce s-a putut, așa au mai și fost salvate bunuri. Nici nu puteai sta acolo din cauza fumului. Nu am asigurare, iar pagubele sunt mari 40-50 mii de euro, cred. Cele mai mari pagube sunt la echipamentele de club. Este munca mea de-o viață aici, dar bine că nu sunt victime. În club erau toate luminile stinse, tot, doar espressorul era în priză”, ne-a spus Brumăreanu.

   Alte două intervenții în Focșani și Èšifești

    Pompierii au stins incendii și joi. Prima intervenție a avut loc pe strada Culturii din Focșani. În jurul orei 14.10, un echipaj cu o autospecială de stins incendii s-a deplasat pe strada Culturii din municipiul Focșani, unde, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător, a ars o pubelă de gunoi și s-au degradat alte două, amplasate în imediata apropiere.
    De asemenea, în jurul orei 14.30, Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Å¢ifești, la stingerea unui incendiu în satul Bătinești, izbucnit la proprietatea lui G. A.. În urma acestuia au ars aproximativ 4.500 tone lucernă, incendiul fiind provocat, cel mai probabil, de jar sau scântei căzute pe materiale ori substanțe combustibile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?