Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Paşte cu lacrimi în ochi la Mănăstirea Răteşti


Măicuțele de la Mănăstirea Rătești din Buzău au întâmpinat învierea Domnului cu lacrimi în ochi. Biserica și chiliile în care locuiesc au fost distruse de alunecările de teren. Crăpăturile au făcut încăperile de nelocuit, iar pereții se prăbușesc. Măicuțele au fost mutate într-un cămin de bătrâni, care le găzduiește până când mănăstirea va fi reparată. „Aici a fost chilia mea. Când a început alunecarea de teren, până seara deja peretele de aici s-a prăbușit. Trosnea totul, pârâia sub noi”, spune maica Ecaterina. (…)
    Când s-a produs alunecarea și mănăstirea din Rătești a început să se năruie, 40 de măicuțe se adăposteau acolo. Câteva au plecat la alte mănăstiri, iar 27 au găsit un loc de rugăciune provizoriu la un cămin de bătrâni. „S-a distrus 80 la sută din complexul monahal. Casa arhierească, stăreția, muzeul, casele care formează arcul de incintă sunt compromise și ele, cel mai mult 4 case din fața bisericii. Spiritual a fost copleșitor”, spune maica Ghelasia, stareța mănăstirii.
Biserica mănăstirii – monument istoric care datează din secolul al XVI-lea – stă și ea să se prăbușească. „S-a afundat cu aproximat 80-90 de centimetri în jos, s-a și lăsat pe partea dreaptă după cum vedeți și sus s-a frânt partea de la structura superioară”, mai spune stareța. (…)
    Mănăstirea de la Rătești urma să fie consolidată printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană evaluat la 4 milioane de euro.
    Articolul integral pe http://stirileprotv.ro/stiri/social/paste-cu-lacrimi-in-ochi-la-manastirea-ratesti-complexul-monument-istoric-distrus-de-alunecarile-de-teren.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?