Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Două bătrâne au fost tâlhărite la lăsarea serii în Focşani


Două femei, ambele trecute de 70 de ani, au fost tâlhărite miercuri seara, în Focșani. Ambele fapte au fost comise în jurul orei 19.00 și în ambele cazuri, victimelor li s-au smuls poșetele de pe umăr.
    Prima faptă a fost sesizată la ora 19.00, victimă fiind o bătrână de 75 de ani, căreia în timp ce se deplasa pe strada Ștefan Cel Mare, prin spatele magazinului Milcov, i-a fost smulsă poșeta de pe umăr. Un necunoscut a trecut în fugă pe lângă ea, i-a smuls geanta și s-a făcut nevăzut. Poșeta a fost găsită, nu departe de locul comiterii faptei, dar fără cei 50 de lei pe care bătrâna îi avea în ea. La scurt timp, la poliție a fost sesizată o altă faptă, trasă la indigo. De această dată, fapta a fost comisă pe strada Nicolae Iorga, iar victima a fost o bătrână de 78 de ani. Și în acest caz geanta s-a găsit în apropierea locului în care a fost comisă fapta, tâlharul alegându-se cu 15 lei. Polițiștii au confirmat faptele și ne-au precizat că se efectuează cercetări pentru identificarea autorului ori a autorilor.
    Dat fiind faptul că în această perioadă aglomerația este mult mai mare, iar cetățenii sunt mai puțin atenți la bunurile lor, cuprinși fiind de febra cumpărăturilor, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi, care le-ar putea fi de folos. Astfel, evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate, iar dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități de alimentație publică cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci), sau dacă nu aveți altă soluție este bine ca în astfel de cazuri să fiți însoțiți.
    Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă spre zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit. Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări etc.) și nu consumați alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali și nu vă lăudați față de aceștia cu valorile pe care le aveți la dumneavoastră sau acasă, căci puteți rămâne fără ele. Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei ieftine). De asemenea, atunci când vorbiți la telefonul mobil, dacă nu sunteți atenți puteți deveni foarte ușor victimele infractorilor. Evitați transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare și aveți grijă de genți, poșete ori alte bunuri.
    În cazul în care integritatea corporală sau viața vă sunt puse în pericol, renunțați la bunurile pretinse de agresor. Rețineți însă cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălțime, trăsături ale feței, semne particulare, vestimentație, particularități în vorbire sau comportament și depuneți de urgență o reclamație la cea mai apropiată unitate de poliție, în care să sesizați cele petrecute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?