Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Mihaela, fata care scrie cu limba, primește ajutoare din întreaga lume!


Mihaela Toma, de 19 ani, din satul Cândești, comuna Dumbrăveni, al cărei caz a fost prezentat pe larg în ediția de luni a cotidianului nostru, a impresionat nu doar vrâncenii, ci oameni din întreaga țară, ba chiar din întreaga lume, care au citit reportajul în ediția online a „Monitorului de Vrancea”. Povestea ei, pe care o puteți reciti accesând: http://www.monitorulvn.ro/articole/video-si-galerie-foto-zguduitor-cantareste-29-de-kilograme-la-19-ani-povestea-fetei-care-scrie-cu-limba_2_175783.html, a fost preluată, după apariția în Monitorul de Vrancea, și de televiziunile naționale și urmează ca după Paște, împreună cu mama ei, Mihaela să meargă în studioul emisiunii Acces Direct de pe postul Antena 1. „Mihaela mulțumește tuturor celor care i-au dăruit ceea ce își dorea atât de mult, tuturor celor care au înțeles prin ce trecem și au trimis ajutoare. A primit tabletă, pampersi, alimente, detergenți, șervețele, dulciuri… A sunat cineva din Irlanda, a mai sunat cineva din Canada care a spus că dorește să-i trimită un telefon sau o tabletă ce poate fi comandată fără să o atingi, doar cu vederea… A primit foarte multe telefoane prin care oamenii și-au exprimat dorința de a o ajuta, motiv pentru care am deschis un cont. De asemenea, au fost foarte multe persoane, chiar și copii, care au dorit să vorbească cu Mihaela ca să o încurajeze și să-i spună cât de mult o admiră pentru ceea ce reușește să facă. Vă mulțumim din suflet tuturor celor ce ne-ați ajutat sau doriți să ne ajutați de acum încolo. Să vă dea Dumnezeu sănătate, să nu cunoașteți niciodată ce înseamnă suferința din boală”, a spus Vasilica Toma, mama Mihaelei.
       În articolul apărut luni în „Monitorul de Vrancea” povesteam că Mihaela s-a născut cu tetrapareză spastică și cifo-scolioză, într-o familie săracă, ce a făcut orice e omenește posibil ca fata să-și îmbunătățească starea de sănătate. Ea are acum 19 ani, dar nu a făcut nicio zi de școală, cu toate că și-a dorit foarte mult și are intelectul la fel de normal ca al oricărui om de vârsta ei. Și asta, pentru că la vremea respectivă, li s-a spus părinților că nu poate fi înscrisă la cursuri și nici vreun profesor de sprijin nu există, ca să îi predea la domiciliu.
    Ambițioasă, Mihaela a învățat literele de la televizor și a început să scrie atingând cu limba ecranul telefonului cu touch-screen al mamei sale. Pentru că nu poate mișca nicio altă parte a corpului, fata a exersat așa cum a putut scrierea cu limba, ajungând în ziua de astăzi la performanță! Singură și-a făcut o pagină de Facebook – „Ochii Verzi” – prin intermediul căreia și-a găsit o mulțime de prieteni. Totodată, folosindu-se de telefonul vechi al mamei, pe care îl atinge cu limba, ea navighează pe internet, avidă să cunoască cât mai multe din lumea în care trăiește și prin care nu se va putea plimba niciodată pe propriile picioare.
Dacă doriți să o sprijiniți mai departe pe această tânără remarcabilă, pentru că  nevoile ei sunt multe în continuare, o puteți face sunând la numărul de telefon 0762.887.505, mergând direct la domiciliul ei: strada Grădiniței nr. 11, sat Cândești, comuna Dumbrăveni, sau depunând orice sumă de bani în contul deschis pe numele mamei ei, Toma Vasilica, la BRD Sucursala Focșani, în lei: RO 24 BRDE 400 SV 2969 412 4000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?