Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Mediul, un subiect important pentru elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza“ Panciu


Primarul orașului Panciu, Iulian Nica, s-a întâlnit, marți, la Casa de Cultură din Panciu, cu elevii clasei a VI-a A și profesoara Luminița Iliescu, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, la dezbaterea prilejuită de proiectul „Junior Achievement Resurse”. Acesta se derulează pe parcursul anului școlar 2014-2015 și implică activități dedicate depistării resurselor mediului înconjurător.
Discuțiile au vizat probleme referitoare la protejarea mediului și ecologizarea lui. Elevii au prezentat primarului informațiile culese pe parcursul a opt activități anterioare dezbaterii despre locul în care trăiesc, sursele de poluare, resursele și posibilitățile de reciclare a materialelor refolosibile. Ei au evidențiat preocupările administrației locale pentru curățenia și înfrumusețarea orașului, precum și pentru implementarea proiectelor care au ca scop punerea în valoare a aspectului edilitar. Elevii au mai prezentat și o lucrare întocmită în Power Point, cu aspectele pozitive și negative surprinse pe teren în perioada studiilor de caz. Cu acest prilej, ei au propus administrației locale și impunerea de măsuri coercitive pentru cetățenii care aduc un prejudiciu de imagine orașului în care trăiesc și învață.
    Primarul Iulian Nica a subliniat faptul că educația ecologică are un rol foarte important în formarea tinerei generații și a felicitat colectivul de elevi pentru atenția acordată problematicii mediului înconjurător. „Vreau să vă felicit pentru spiritul civic de care dați dovadă, pentru faptul că sunteți la curent cu activitatea pe care Primăria Panciu o desfășoară în ceea ce privește păstrarea curățeniei în oraș, pentru înfrumusețarea lui și, nu în ultimul rând, pentru prevenirea sau reducerea riscului de poluare a mediului cu deșeurile depozitate haotic. Puterea exemplului este cel mai bun imbold pe care noi, cei mari, îl primim de la voi, generația tânără, pentru a contribui la păstrarea unui mediu curat. Prin participarea voastră la acest proiect ați demonstrat că sunteți responsabili, că vă pasă de felul în care va arăta orașul Panciu în viitor, când veți fi, la rândul vostru, adulți. Până atunci, vă asigur că Primăria Orașului Panciu va avea grijă de mediul în care creșteți, că va veghea ca acest mediu să fie unul curat și sănătos și că va continua campaniile de ecologizare, refacerea zonelor verzi, precum și derularea unor proiecte care vizează protecția mediului!”, a declarat Iulian Nica.
  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?