Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Vrâncenii vor Revelion în aer liber


Grijile de zi cu zi, tăierea salariilor ori a indemnizațiilor de către guvernul portocaliu, dar și criza economică prin care trecem, îi fac pe vrânceni să nu aibă bani pentru a petrece, așa cum și-ar dori, noaptea dintre ani. Închirierea unui restaurant sau a unei vile ar putea costa bugetul unei familii pe o lună, poate chiar mai mult, așa că mulți își doresc să se organizeze petrecere de Revelion în aer liber. Cei din PDL nu sunt de acord cu o astfel de petrecere, deși oamenii doresc din tot sufletul să iasă din casă în noaptea dintre ani, să simtă că au lăsat necazurile în urmă și pot începe un an nou, care să le aducă numai bucurii. Pentru majoritatea nici nu contează unde va avea loc petrecerea, atât timp cât ea va avea loc. „Cum aș putea să nu mă duc la spectacol? E bine să se facă un spectacol. În ceea ce îi privește pe PDL-iștii lui Băselu… mafia trebuie dărâmată. Îmi pare rău de mor că  l-am votat, ne ia tot și nu ne oferă nimic. Mergem la spectacol, că nu ne mai permitem să mergem la local. Avem copii și nu ne mai permitem. Viața și așa e grea, trebuie să ne mai și distrăm”, spune un vrâncean.

Diana Cojocaru, elevă
„Am mers și în anii trecuți, iar anul acesta am dori să o vedem pe Inna. Chiar dacă a fost doar în treacăt, cred că este binevenită petrecerea pentru toți tinerii. Ne distrăm împreună la sfârșit de an”.

Aurelian Dănilă, 18 ani
„Am vrea să fie spectacolul de Revelion ca și în anii trecuți, cu formații de renume. Este bine să se organizeze pentru ca și cei care nu își permit să meargă la un local, să poată asculta o muzică de calitate și să se distreze alături de prieteni. Eu sunt pentru Revelion în aer liber”.

Ioana Bordea, elevă
„Chiar dacă petrec Revelionul cu părinții mei, cred că pentru cei care rămân în oraș, petrecerea ar trebui să fie. Probabil că și colegii mei merg. Toată lumea are ocazia să se distreze împreună. Ar fi bine să fie cu artificii și muzică bună, pentru ca toată lumea să se simtă bine”.

Luminița Miron
„Mergem de obicei în familie la această petrecere. Probabil că cei de la PDL ar dori să nu se mai aloce niciun ban pentru populație, dar merităm și noi, măcar la final de an, să mai uităm de griji. Ei vor să ieșim din criză numai prin suferință. Parcă nu ar fi de ajuns că prin legile pe care le dau ne condamnă numai la sufe-rință. Vrem și noi măcar la final de an să ne descrețim frunțile. Vrem să avem petrecere de Revelion în aer liber”.

Cristina Răduță, 29 de ani, asistent personal
„Pentru cei care nu au bani să se ducă la un local, este bine să se organizeze. Eu nu sunt din oraș, dar vin cu vecinii mei de la Vîrteșcoiu la spectacol, numai să se organizeze. Åži omul de rând are dreptul să se mai distreze. Ar putea să se organizeze oriunde, că trebuie să se distreze și oamenii măcar la sfârșitul anului”.

Constantina Rotaru, casnică
„De câte ori e festival sau spectacol în oraș, noi mergem. Avem ocazia să vedem artiști, ne mai și distrăm, uităm de necazuri. E bine să fie mu-zică pe placul tuturor. Abia aștept să văd artificiile, că acesta e tot farmecul serii de Revelion. Ar fi păcat să nu se organizeze, ar veni lume multă, că de fiecare dată au fost artiști buni”.

Gica Mocanu, 52 de ani, casnică
„Mergem de fiecare dată de Revelion la spectacol. Îmi iau nepoțelul de zece ani și mergem împreună. Eu în tinerețe am cântat muzică populară și-mi este drag să particip la astfel de sărbători. Abia aștept! Măcar un pic de distracție merităm și noi. Cum ne iau bani de la salarii și s-au scumpit toate, merităm și noi să petrecem și să se aloce bani și pentru o distracție. Facem și acasă o masă după posibilități, dar distracția va fi la spectacol. Deschidem o șampanie ca să trecem cu bucurie în noul an”.

Anișoara Culiță, 47 de ani
„Merităm un pic de distracție. Åži în altă parte se duc bani aiurea, nu numai pe spectacole. La salariile pe care le avem, nu ne mai permitem nimic. Chiar dacă eu nu merg, asta nu înseamnă că nu trebuie să se organizeze. Vecinii mei știu că au fost și au fost încântați. Eu plec la țară, că mama mea e singură, că altfel aș fi fost și eu la spectacol”.

Elena Cucu, 61 de ani
„Sunt bani cheltuiți degeaba pe spectacolele astea. Ce e cu toată hărmălaia aia, cu mizerie, cu zgomot? Nu vreau niciun spectacol. E bine să petreacă fiecare acasă la el. Banii pot merge în altă parte”.

Laurențiu Rotaru, student
„Nu mi-a plăcut când a fost în Parcul Bălcescu. Așteptăm să se poată organiza din nou în centru. Vrem multă muzică ușoară și populară, dar nu manele. E bine să se păstreze acest spectacol, care a devenit o tradiție. E binevenit atât pentru tineri cât și pentru cei mai în vârstă, dar cel mai bine prinde la cei care nu își permit petreceri de Revelion la restaurant”.

Ioan Potop, șomer
„E bine să se organizeze, dar în măsura în care nu este o risipă. Orice sărbătoare este binevenită, numai să nu se facă pe împrumuturi, e ca și o sărbătoare în familie. Sunt destule serbări și sunt destui care o duc destul de greu. Apoi mai e și vremea rece, vremurile sunt «nașpa». Toate trebuie să fie făcute cu grijă, în măsura posibilităților”.

Culiță Potîrniche, grădinar
„Băiatul meu lucrează la «Ţara Vrancei», cum aș putea să nu mă duc la spectacol? E bine să se facă un spectacol. În ceea ce îi privește pe PDL-iștii lui Băselu… mafia trebuie dărâmată. Îmi pare rău de mor că     l-am votat, ne ia tot și nu ne oferă nimic. Mergem la spectacol, că nu ne mai permitem să mergem la local. Avem copii și nu ne mai permitem. Viața și așa e grea, trebuie să ne mai și distrăm”.

Åžtefan Manole, 20 de ani, student
„Avem și noi, focșănenii, dreptul la un spectacol de Revelion. Vrem să ne distrăm și să ne simțim bine la final de an. După un an greu, ar fi corect să fim răsplătiți cu o distracție. Toate județele au un asemenea spectacol”.

Alexandru Hangan
„Vrem să vină Andra și Puia. Păcat e frig. Am dori lămpi cu cherosen, să ne mai încălzim. Mergem, de obicei, la astfel de spectacole și nu ar fi rău ca să mergem și anul acesta. E bine și pentru cei care nu au posibilități să meargă în altă parte”.

Paul Tîrală, 34 ani, Dumitrești
„Pentru tineri ar trebui să se organizeze acest Revelion la Focșani. Pentru cei în vârstă, mai degrabă li   s-ar oferi ceva. Este frumos și a devenit o tradiție a județului. Poate se găsesc și anul acesta fonduri și să fie aduși artiști de renume”.

Marian Busuioc, 30 de ani, din Motnău
 „A fost foarte frumos ori de câte ori a fost organizat Revelionul de domnul Marian Oprișan. Am fost aproape de fiecare dată. Anul acesta, dacă se poate, să fie aduse trupe și soliști mai noi, dacă pot spune așa, mai consacrați de pe scena muzicii românești și internaționale. Cine nu vrea să nu se facă, să stea acasă. Dar sunt destui din ăștia, care spun că nu este bine să se facă acest Revelion și dai de ei acolo, de nu ai loc. Impresionant este focul de artificii, pe care nu oricine și-l poate permite la el acasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?