Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GEST MAFIOT al unei tinere din Vrancea. A plătit trei bărbați să INCENDIEZE mașina de lux a fostului iubit


    Doi tineri din Vrancea au fost arestați preventiv și alți doi au fost puși sub control judiciar, pentru că ar fi incendiat bolidul de lux al unui bărbat din Capitală. Fapta a fost comisă la data de 6 martie a.c., la București, mașina fiind parcată pe o stradă din sectorul 4.
    Unul dintre suspecți, mai exact o tânără din comuna Tulnici, cea care ar fi comandat incendierea mașinii și ar fi plătit pentru asta, a fost identificată la scurt timp după reclamație, reținută și prezentată instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Inițial, propunerea a fost respinsă, dar a fost făcută contestație, care a fost admisă, Violeta M., de 20 de ani, din Tulnici, aflându-se acum în arest preventiv.    
   Continuând cercetările, polițiștii din cadrul  Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au stabilit că fata și partea vătămată au avut o relație, iar în ultima vreme situația era tensionată. Astfel, tânăra a vrut să se răzbune pe fostul iubit, care ar fi înșelat-o, și a pus la cale un plan. A tocmit trei tineri, din Vrancea și ei, Cosmin P., Laurențiu C. și Vasile S., să dea foc mașinii, totul contra sumei de 700-800 lei, bani pe care tinerii i-au împărțit. Cei trei au fost identificați marți, doi în București și al treilea în Vrancea. Potrivit informațiilor primite de la polițiștii bucureșteni, în cazul  lui Laurențiu C. și Vasile S. s-a dispus măsura controlului judiciar, iar în cazul lui Cosmin P. s-a luat ieri, măsura arestării preventive.
    Conform Åžtirile Pro TV, Violeta M. are doi copii. „Iubita răzbunătoare a venit la o benzinărie împreună cu cei pe care i-a plătit s-o ajute, a cumpărat 4 litri de benzină pe care i-a pus în 2 recipiente de plastic. Au fost însă înregistrați de camerele de supraveghere. De aici, suspecții au mers direct în cartierul Berceni. În jurul orei 2.30 noaptea, gașca a ajuns în locul unde tânărul își parca mașina (…). Fără să stea prea mult pe gânduri, cei 3 băieți și fata au aruncat combustibil pe mașina și i-au dat foc. La 112 au sunat vecinii înspăimântați care au văzut flăcările pe geam. Pompierii nu au mai avut ce face”, se arată pe www.stirileprotv.ro
    Într-un comunicat de presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București se precizează că „marți, 31 martie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au reținut trei tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere a unui autoturism de lux. La data de 6 martie a.c., polițiștii Secției 16 au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 28 de ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au distrus prin incendiere autoturismul, proprietate personală, parcat pe o stradă din sectorul 4. În urma investigațiilor desfășurate, a fost identificată o femeie, în vârstă de 20 de ani, o fostă parteneră a părții vătămate, despre care existau date că se afla într-o relație tensionată cu victima și că ar intenționa să părăsească țara, pentru a se sustrage cercetărilor. Astfel, la data de 11 martie a.c., pe numele femeii a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în sarcina acesteia fiind reținută comiterea faptei, iar în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că aceasta a beneficiat de sprijinul a trei tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, care, în schimbul unor sume de bani, au participat la incendierea autoturismului menționat”.
    În același comunicat, polițiștii mai arată că deși inițial au existat date conform cărora suspecții au părăsit teritoriul României, au fost continuate verificările și exploatate informațiile obținute, astfel încât doi dintre tineri au fost depistați pe raza municipiului București, iar cel de-al treilea a fost localizat de polițiștii secției 16, în județul Vrancea.
    Urmare a incendierii, autoturismul a fost distrus în proporție de 90 %, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind estimat la 45.000 de euro. „Cercetările sunt continuate de Poliția Capitalei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere calificată. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai arată în informarea poliției capitalei.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?