Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Dosar de gradație de merit din 2013, reevaluat în 2015


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea sunt nevoiți să convoace o comisie, de soluționare a contestațiilor asupra punctajelor acordare în urma evaluării dosarelor depuse de personalul didactic din învățământul preuniversitar privind acordarea gradației de merit, ce a funcționat în anul 2013. Demn de remarcat este faptul că unul dintre membrii comisiei a ieșit între timp la pensie!
Șefa Inspectoratului Școlar Județean, Vasilica Zaharia, a declarat că, în anul 2013, una dintre persoanele care au vrut gradația de merit, profesoară de limba franceză, a contestat în instanță componența comisiei de soluționare a contestațiilor. Magistrații de la Curtea de Apel Galați i-au dat dreptate profesoarei abia acum, judecătorii dispunând modificarea comisiei de evaluare a contestațiilor. „Prin hotărâre, instanța ne-a dat termen să înlocuim o persoană din comisia de soluționare a contestațiilor. Un cadru didactic a contestat în instanță faptul că o persoană apare și în comisia inițială și în cea de contestație. Ni s-a dat termen să înlocuim persoana respectivă și pentru refacerea dosarului pentru gradație de merit”, a afirmat Vasilica Zaharia.
Potrivit unei decizii a șefei Inspectoratului Școlar Județean, a fost deja convocată comisia de soluționare a contestațiilor, în acord cu soluția Curții  de Apel Galați, din această comisie făcând parte și profesorul Ștefan Moraru, în calitate de director al Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” din Focșani, dar care între timp a ieșit la pensie. Misiunea acestei comisii este de a recalcula punctajul profesoarei de limba franceză care și-a depus dosarul pentru obținerea gradației de merit în 2013.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?