Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Comisarul șef Scarlat rămâne în arest la domiciliu


Comisarul șef Ștefan Scarlat, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Vrancea, rămâne în arest la domiciliu. Magistrații Curții de Apel Galați au respins, vineri, apelul procurorilor DNA formulat împotriva soluției magistraților Tribunalului Galați, care au respins cererea arestării preventive și au dispus măsura arestului la domiciliu. „(…) Respinge ca nefondată contestația formulată de DNA – Serviciul Teritorial Galați. Definitivă. Pronunțată în Camera de Consiliu azi 27.03.2015”, se arată în soluția instanței.
    Comisarul șef Ștefan Scarlat a ajuns la DNA Galați pe data de 18 martie, după ce a fost luat cu mandat din sediul IPJ Vrancea. După audieri, comisarul șef nu s-a mai întors acasă, el fiind reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri. O zi mai târziu, împotriva sa a fost luată măsura arestului la domiciliu.
    Procurorii au prezentat următoarea stare de fapt: „în jurul datei de 4 august 2013, inculpatul Scarlat Ștefan, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o sumă de bani și a primit de la un martor denunțător suma de 150 euro pentru a nu-și îndeplini o atribuție de serviciu, respectiv aceea de a înregistra în evidențele I.P.J. Vrancea un act de constatare din data de 01.08.2013. Respectivul document privea depistarea martorului denunțător în timp ce efectua curse de transport călători în comun, fără a emite bilete de transport acestora. Mai mult, inculpatul a sustras din evidențele I.P.J. Vrancea documentul respectiv, precum și declarațiile luate pasagerilor transportați de martorul denunțător în regim de transport călători în comun”.
    Mai mult, procurorii au mai precizat, în comunicatul de presă postat pe site-ul DNA, că la data de 12 august 2013, polițistul, pe fondul unei discuții cu un alt martor denunțător privind soluționarea unui dosar penal, în care acesta avea calitatea de persoană vătămată, și-a alimentat autoturismul proprietate personală cu combustibil în valoare de 270 lei de la o benzinărie administrată de acesta din urmă, fără a achita contravaloarea. 
Tot în comunicatul DNA se mai preciza că la data 4 iunie 2013, în parcarea unui supermarket din Focșani, polițistul „a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 800 lei și a primit de la acesta suma de 600 lei, în legătură cu o verificare pe care ofițerul de poliție a efectuat-o la data de 6 martie 2013, la punctul de lucru al firmei respective. În data de 25 septembrie 2013, inculpatul Scarlat Ștefan i-a solicitat unui coleg de-al său, agent de poliție în cadrul I.P.J. Vrancea, să nu-i aplice nicio sancțiune contravențională unui om de afaceri, ca urmare a unui control efectuat în aceeași zi la firma sa, ocazie cu care fuseseră constatate mai multe nereguli. Prin această «intervenție», inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sancțiunii contravenționale corespunzătoare”. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?