Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Numărul persoanelor diagnosticate cu pneumonii sau viroze, în scădere


Numărul persoanelor diagnosticate cu viroze, pneumonii și gripă a scăzut în ultima săptămână, fiind diagnosticați cu aceste afecțiuni aproximativ 2 mii de vrânceni. Cei mai afectați rămân copiii cu vârste între 5 și 14 ani, adică cei care frecventează unitățile de învățământ. De asemenea, săptămâna trecută, 12 persoane au fost suspectate de gripă, două dintre acestea fiind internate în spital. În aceeași perioadă, o vrânceancă a decedat din cauza pneumoniei, la Spitalul Județean de Urgență. Este vorba de o femeie de 71 de ani, din Păuneșți, ce a murit în Secția de Boli Infecțioase. 
În ceea ce privește persoanele diagnosticate cu viroze, medicii din cadrul DSP ne-au spus că, săptămâna trecută, 1.787 vrânceni au fost diagnosticați cu afecțiuni respiratorii. Din total, 147 au fost internați în spital. De pneumonie s-au îmbolnăvit 568 persoane, 107 dintre acestea fiind internate în spital. Cei mai afectați de viroze și pneumonii au fost copiii și adolescenții

    Recomandările specialiștilor

Medicii se așteaptă ca și săptămâna și viitoare, din cauza creșterii temperaturilor, să crească numărul cazurilor de viroze, pneumonii și gripă. Aceștia spun că simptomele specifice gripei sunt febra, lăcrimarea ochilor, scurgeri nazale, stare de oboseală nejustificată, dureri de cap foarte puternice, dureri musculare și lipsa poftei de mâncare. Ca măsuri generale de prevenție împotriva gripei se recomandă: evitarea aglomerărilor umane sau a contactului cu bolnavul de gripă; vaccinarea înainte de perioadele cunoscute ca fiind favorabile apariției gripei; se recomandă vaccinarea antigripală în fiecare an; păstrarea unei igiene corporale riguroase și a spațiilor, care trebuie să fie aerisite, încălzite și luminoase. Categoriile de persoane care sunt predispuse la gripă sunt bolnavii cronici, în special cei cu afecțiuni respiratorii cronice, dar și diabeticii și cardiacii, copiii și adulții cu astm bronșic, care au o evoluție gravă a bolii, personalul medico-sanitar, dar și persoanele vârstnice.
În cazul afecțiunilor respiratorii, automedicația nu este recomandată, așa că la primele semne de boală este recomandată prezentarea la medicul de familie. „Trebuie evitată automedicația, iar prezentarea la medicul de familie să se facă la primele semne de boală. Tratamentul va fi recomandat de medicul de familie, în urma consultației, întrucât gripa se poate complica foarte repede. Este recomandată o alimentație echilibrată, bogată în legume și fructe”, mai spun specialiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?