Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cursul de îngrijitoare copii, la final


Cursul de îngrijitoare copii, organizat în Focșani de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în cadrul proiectului „Pro-Sănătate”, a fost absolvit cu succes de 28 de persoane din județul nostru. Examenul final a cuprins două probe, una teoretică și una practică, și a fost trecut de toți cursanții care, prin participarea la acest curs, și-au îmbunătățit nivelul de calificare și și-au dezvoltat competențele profesionale. Totodată, cursul a avut ca obiective creșterea oportunităților de accesare a altor posturi și de avansare în cadrul pieței muncii, asigurarea stabilității postului, precum și creșterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, adecvate specificului grupului țintă și priorităților actuale în domeniul medico-social.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, obiectivul general al proiectului îl reprezintă, la nivel de țară, creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social din cele opt regiuni de dezvoltare din România, contribuind la facilitarea/ îmbunătățirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă. Grupul țintă al proiectului este format din angajați cu vârste între 18 și 64 de ani, necalificați pentru domeniul în care lucrează, sau cu un nivel scăzut de calificare, din cele opt regiuni de dezvoltare: Nord -Est: Bacău, Sud-Est: Buzău, Constanța, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timiș; Nord – Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Brașov, Mureș; București-Ilfov: București, Ilfov.
    „Proiectul «Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă» este cofinanțat din Fondul Social European – Investește în Oameni! prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică Catalactica în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
    Informații suplimentare cu privire la acest curs sau la următoarele cursuri ce se vor derula în Vrancea pot fi obținute la telefon 0755.024.727, email: ciprian.moisei@yahoo.com, persoană de contact Ciprian Dan Moisei, coordonator local campanii, și la telefon 0743.146.704, email: gheobrat@yahoo.com, persoană de contact Gheorghe Theodor Brătășanu, expert informare, consiliere și orientare. Totodată, cei care doresc pot obține informații și la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, din strada Dimitrie Cantemir, nr. 5 din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?